22. kolo
01.01.2018 16:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Liverpool FC 1:2

Navzdory plejádě změn v základní sestavě vydřel Liverpool důležité vítězství na půdě Burnley, a to po mimořádně hektickém závěru. Hosty sice na Turf Moor dostal do vedení Sadio Mané, ovšem dvě minuty před koncem základní hrací doby srovnal Gudmundsson a zdálo se, že zápas skončí dělbou bodů. V samém nastavení však přece jen strhl výhru zpět na stranu liverpoolských Ragnar Klavan.

Stávající neporazitelnost Liverpoolu činí po tomto výsledku již šestnáct zápasů napříč všemi soutěžemi, zatímco Burnley po veleúspěšném vstupu do sezony v posledních týdnech tápe, o čemž svědčí bilance posledních pěti ligových zápasů bez vítězství. Triumf družiny Jürgena Kloppa je o to cennější, že do utkání vůbec nezasáhli klíčoví hráči jako Mohamed Salah či Philippe Coutinho a forvard Roberto Firmino začal pouze na lavičce náhradníků. Vůbec prvního startu v ligové sezoně se tak dočkal uzdravivší Adam Lallana.

První půle za hustého deště nabídla spíše boj ve středu pole a šancí bylo pomálu. Jako první pokoušel střelecké štěstí nepřesnou ranou domácí Barney, na opačné straně kontroval Alex Oxlade-Chamberlain, jehož střelu dokázal brankář Pope vytěsnit. Asi nejblíže k průlomu skóre měl pak sedm minut před poločasovým odchodem do kabin Scott Arfield, jehož pumelice zapadla jen těsně vedle Mignoletovy tyče.

Ani po změně stran se zprvu nezáživná hra nijak neměnila, ovšem v 61. minutě předvedl Sadio Mané exkluzivní zpracování i zakončení z kraje šestnáctky a poslal hosty do nenadálého vedení. Domácí manažer Sean Dyche na závěrečné minuty posílil ofenzivu o Vokese s Wellsem, a právě první jmenovaný pár minut před koncem přizvedl centr k Johannu Gudmundssonovi, jenž na zadní tyči zabořil hlavou míč do sítě.

Ani to však nebylo všechno. V čtvrté minutě nastavení totiž po přímém kopu Liverpoolu vystoupal nejvýše Dejan Lovren a jeho hlavičku ještě na brankové čáře pojistil v cestě za čáru Ragnar Klavan. Liverpoolští tak uhájili průběžné čtvrté místo a zvyšují tlak na Chelsea s Manchesterem United, kteří se drží již jen o pár bodů výše.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Theft90

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC

Reagovat
LokoLFC

0:0 nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby se hrálo v čistém čase.To je hnus.Elitáři ani jinak vyhrát neumí.A Tobě synku estonskej vše nej v novém roce 2018,připravil jsi mne svou obětavostí o sto litrů.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele