34. kolo
14.04.2018 16:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Leicester City 2:1

V krasojízdě pokračuje Burnley, které po páté výhře v řadě stále živí naděje na Evropskou ligu. The Clarets měli fantastický start do utkání a už po deseti minutách hry vedli o dvě branky. Leicester City v závěru utkání zdramatizoval, ale branka Jamieho Vardyho byla v zápase tou poslední.

Leicester si stěží mohl představit horší začátek zápasu, než ten, který ho potkal na Turf Moor. Domácí borci do zápasu vlétli jako uragán a za pouhých deset minut musel Schmeichel lovit balon ze své sítě rovnou dvakrát! Pravda, v prvním případě Burnley hodně pomohla chyba stopera Morgana, kterou Chris Wood nemilosrdně potrestal. Také o tři minuty později selhala hostující defenzíva, když po rohovém kopu neuhlídala na malém vápně Kevina Longa! Burnley bleskurychle vedlo 2:0 a mělo skvěle našlápnuto ke třem bodům.

Hosté pochopitelně nic nevzdávali. Riyad Mahréz s pomocí teče prověřil Popea a ve 34. minutě ho pro změnu donutil ke skvělému zákroku na brankové čáře. Pochvalu při druhé akci zasloužil centrující Gray. Leicester si v závěru prvního poločasu vytvořil slušný tlak, ale Pope byl k nepřekonání.

Leicester chtěl ještě více oživit hru a na plac se dostal Iheanacho. Burnley ale držel výtečný Pope. Ten zlikvidoval i pohotovou ránu Jamieho Vardyho. Po ruce Corka se zase hosté dožadovali penalty, ovšem neúspěšně. Leicester se dočkal kontaktní branky čtvrthodinu před koncem. Jamie Vardy si to nasměroval rovnou na branku Popea a parádní ranou mu tentokrát nedal šanci!

Hosté ještě více ožili a za chvíli mohlo být srovnáno, ale Longova teč naštěstí pro Burnley zabránila tomu, aby Vardy uklízel do prázdné branky. Leicester se tlačil dopředu a domácí se pochopitelně soustředili na udržení výsledku, což se jim nakonec podařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele