4. kolo
10.09.2017 14:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Crystal Palace 1:0

Trápení Crystal Palace nezná konce. Londýňané krom čekání na první body protahují také čekání na první ligovou trefu. Je tak docela dobře možné, že Franka de Boera už na lavičce Orlů příští týden neuvidíme.

Burnley přitom nepodalo nikterak znamenitý výkon, na branku svého soupeře vyslalo jen dva přesné projektily, ovšem i to domácím stačilo na zisk všech tří bodů.

Klíčový moment celého zápasu přitom přišel už po pouhých třech minutách hry a hosté se při něm takříkajíc sami střelili do vlastní nohy. To si záložník Lee chtěl vypomoci zpětnou přihrávkou, jenže ji nasměroval tak nešikovně, že do samostatného nájezdu poslal útočníka Wooda. Ten si počínal chladnokrevně a precizním obstřelem nedal Hennesseymu vůbec žádnou šanci zasáhnout.

Palace přitom na tragický start zareagovali velmi dobře a odpovědět mohli hned z následující akce. Po rohovém kopu se k přízemní střele dostal stoper Dann a jeho pokus musel až na brankové čáře vykopávat jeden z obránců. O chviličku později o sobě dal také Benteke, který ale centr Townsenda nakonec nasměroval těsně vedle levé tyče. Atraktivní desetiminutovku uzavřel Vokes, jehož hlavička si ale prostor mezi třemi tyčemi také nenašla.

V následující pasáži hra přece jenom ubrala na atraktivitě, převážná většina dění se odehrával uprostřed pole a brankáři museli být v pohotovosti jen zřídkakdy. Po jednom z rohových kopů hlavičkoval těsně mimo McArthur, to ale bylo z první půle vše.

Ve druhém dějství se velmi dlouho vůbec nic nedělo - jestliže výkon hostí v první půli nebyl špatný, v poločase druhém to byl už totální zmar. Nebezpečnější možnost si hosté vypracovali až dvacet minut před koncem, ovšem hlavička střídajícího Lumeky byla zblokována nad. Vyrovnat mohl posléze i Schlupp, který ovšem z hranice pokutového území branku vysoko přestřelil.

Jednoznačně největší šance k vyrovnání si hosté schovali na posledních deset minut. Nejprve se po přihrávce Pucheona dostal sám před brankáře Popa Benteke, jenže ani tentokrát jej prostřelit nedokázal. Stejně dopadl i Dann, který se po rohovém kopu dostal k dalšímu zakončení a světě div se, i tentokrát jeho pokus vykopl obránce z brankové čáry. A když tentýž hráč po centru Cabayeho minul i ze dvou metrů, bylo nad slunce jasné, že tři body tentokrát zůstanou na domácí půdě.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele