31. kolo
19.04.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Chelsea FC 1:2

Pětizápasová série vítězství Burnley se nedočkala další extenze a atak šestého Arsenalu se tak patrně konat nebude. Clarets po třech měsících odcházejí z vlastního stadionu bez bodu, naopak Chelsea po výhře 2:1 nesměle hlásí návrat do boje o Ligu mistrů. Především díky Victoru Mosesovi, jenž na první gól nahrál a druhý sám dal, jsou Conteho svěřenci na dostřel pěti bodů od čtvrtého Tottenhamu.

Chelsea nastoupila netradičně s dvěma hrotovými útočníky, Moratu doplnil Olivier Giroud, který byl odměněn za svůj výborný výkon proti Southamptonu, kdy z pozice náhradníka dvěma góly otočil nepříznivý stav. Právě po jeho patičce se hnal Alvaro Morata z úhlu na bránu a Nick Pope musel na brankové čáře vymrštit nohu hodně rychle, aby zabránil míči v cestě do sítě.

Podobná akce ve dvacáté minutě přinesla Chelsea i vedení, byť k tomu v bílém hrající Blues potřebovali velký kus štěstí. Gary Cahill zachytil náběh Victora Mosese a poslal mu výborný balón na 50 metrů. Nigerijský bek míč s vypětím všech sil přihrál do malého vápna, a tam si ho Kevin Long za přispění gólmana Popea srazil do branky.

Burnley se nechtělo dát lacino, sebevědomí ostatně měli po sérii pěti ligových výher na rozdávání. Však se taky krátce po obdržené brance jali k odpovědi a Ashleymu Barnesovi chybělo málo, aby dosáhl na dobrou přihrávku Wooda z pravé strany. Velkou šanci ale měla i Chelsea, stejně jako v úvodu zápasu po ose Giroud - Morata, jenže španělský forvard tváří v tvář brankáři selhal.

Morata se stále trápí s nízkým sebevědomím, což se plně prokázalo deset minut po obrátce. Kanté excelentně vybojoval míč u vlastního vápna a rychlý brejk podpořil neméně skvělým pasem, po němž devítka Chelsea pelášila sama na bránu. Rychlé nohy má Morata pořád, ale v zakončení se trápí a tento samostatný nájezd zakončil střelou těsně vedle.

Burnley se krátce nato vrátilo do zápasu, podobně šťastně, jako když obdrželo první gól. Gudmundssonovu střelu totiž neúmyslně tečoval Ashley Barnes, a to přímo do odkryté poloviny branky mimo dosah ležícího Courtoise. Jenže Chelsea si tři body utéct nenechala a oficiálně ohlásila opatrný návrat do boje o čtvrtou pozici.

První Mosesova rána ještě skončila kořistí Popea, ale když Emerson dobře odcentroval a Giroud při pokusu o svého škorpiona minul, měl Victor Moses dost času, aby zamířil a přesně k bližší tyči vrátil Londýňanům vedení. Vedení, které už do závěrečného hvizdu nepustili - i díky střídajícímu Hazardovi, který mnohokrát na polovině soupeře přehrával i početní převahu a dodal Chelsea potřebnou stabilitu na míči.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neprijemny zapas pro hosty, ale 1:2 to bude.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Nišimura

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálne neprehra domácich. Chytili formu zo začiatku sezony výborné zakončenie z mála šancí a pevná obrana. A doma si veria tak aj ja im tipujem 3:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele