19. kolo
23.12.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Watford FC 1:0

Fotbalisté Brightonu nakonec dokázali urvat tři body v souboji s Watfordem, ale poměrně zbytečně se museli o výsledek strachovat. Domácí si totiž v zápase vytvořili velký počet stoprocentních příležitostí, ale ujala se jen jediná v podání Pascala Grosse.

Už začátek zápasu byl ze strany Brightonu hodně odvážný. Domácí se tlačili do koncovky a Watford se po velkém závaru před Gomesem jen zázrakem ubránil. V 9. minutě už domácí zakončili, z dobré pozice ale přestřelil Pröpper. Brighton si v úvodní čtvrthodině vytvořil obrovský nápor a jeho převaha přetrvávala prakticky po celý první poločas. Po půlhodině hry hlavičkoval na zadní tyči zcela osamocený Connor Goldson, ale Gomes se vytasil se skvělým zákrokem. Watford nedokázal branku Ryana nijak výrazněji ohrozit a stav 0:0 mu musel do přestávky velmi vyhovovat.

Hostující manažer Marco Silva pochopitelně nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Brighton jeho mužstvo výrazně přehrával a s takovou bylo jen otázkou času, kdy se domácím podaří brankáře Gomese překonat.

Watford si ponaučení z prvního poločasu nevzal, Brighton ho znovu přitlačil a tentokrát už hosté inkasovali. V 64. minutě vypálil skrytou ránu Pascal Gross a American Express Comunity Stadium mohl jásat nadšením i díky ne úplně jistému zákroku zkušeného Gomese.

Grossův gól pak odstartoval celou plejádu velkých příležitostí. Lewis Dunk měl na hlavě druhý gól, ale z jasné pozice nepochopitelně minul. Snad v ještě větší šanci byl Hemed, který z otočky z malého vápna rovněž netrefil prostor mezi tyčemi. To byly obrovské šance, které mohly Brighton hodně mrzet. Zvláště když o pár minut později zazdil asi největší šanci hostů Richarlison.

Brighton každopádně dál pohrdal možností výsledek pojistit. Před Knockaertem dokonce zívala prázdná branka, jenomže domácí hráč trefil jen boční síť. Domácí se pak v závěru zatáhli a Watford mohl ve čtvrté minutě nastavení srovnat. Ryanovi při centru vypadl míč z náruče a Okaka na zadní tyči netrefil. Brighton tak nakonec udržel nejtěsnější vedení a připisuje si tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele