35. kolo
17.04.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur 1:1

Brighton udělal další důležitý krok k tomu, aby svou nováčkovskou sezónu v Premier League mohl v květnu zakápnout šampaňským. Albion, za který celou sezónu NEhrají Skalák a Matějů, uhrál cennou remízu s Tottenhamem, který má naopak ambice z nejvyšších. Výsledek 1:1 však pro Kohouty zas až takovou výhrou není, naopak Chelsea může mírně větřit začínající boj o čtvrtou příčku.

Jasně, Tottenham má pořád vše ve svých rukou - ba co víc, cokoli jiného než umístění v top four by bylo nyní již velkým šokem. Chelsea má sice zápas k dobru, ale ztrácí na Spurs už osm bodů, což je v této fázi soutěže přespříliš. Fanoušci Blues však mohou živit alespoň jakous takous matematickou naději a i zápasy Premier League sledovat se zaujetím.

Úterní duel by vystačil na celovečerák v kině. Hrálo se nahoru-dolů a šancí bylo na obou stranách dost. Lépe začal Brighton, který zahrozil jako první hlavičkujícím Dunkem po rohovém kopu, což Llorisovi nadělalo drobné problémy. Francouzský gólman musel zasahovat i proti tečované střele šikovného Knockaerta.

Spurs se poprvé osmělili po půlhodině hry, kdy z dálky napřáhl v základu debutující Lucas Moura. Jeho prudkou ránu Ryan vytáhl zpod břevna na roh. Ještě lépe Matt Ryan zasáhl proti první skutečné gólové šanci zápasu v nastaveném čase prvního dějstvi. Kane si odstavil bránícího beka, předal míč Sonovi a ten se jal pálit k tyči. Jeho protivník byl ale na zemi včas.

Góly padaly až po změně stran a nutno říct, že to byla docela blesková záležitost. V osmačtyřicáté minutě udělali domácí řadu chyb v obraně, a tak se Son protáhl po brankové čáře a nabil Kaneovi do snadno proměnitelné pozice. V horizontu desítek vteřin ale Aurier ve vápně zezadu zasáhl Izquierda a Pascal Gross nařízenou penaltu procedil do sítě, byť si Lloris na střelu sáhl.

V závěru zápasu už to tolik nejiskřilo, což možná souvisí i s tím, že Tottenham v sobotu čeká důležité semifinále FA Cupu proti Manchesteru United. Největší šanci zbytku utkání každopádně div neproměnil ve vlastní gól Shane Duffy. Střelu Eriksena si totiž srazil jen pár decimetrů vedle zadní tyčky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

O:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele