12. kolo
20.11.2017 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Stoke City 2:2

Brighton nakonec v atraktivním a pro nezaujatého fanouška záživném utkání uhrál bod za domácí remízu se Stoke City. Hosté se dvakrát dostali do vedení, ani jednou jej však nedokázali udržet

Do prvního náznaku solidní příležitosti se po centru Izquierda dostal Knockaert, ovšem na penaltě nedokázal dokonale trefit míč. Postupem času ale přebírali iniciativu hosté, kteří byli o něco lepším celkem. Po čtvrthodince hry mohl hosty poslat do vedení Shawcross, který si naskočil nejvýše na rohový kop, ovšem brankář Ryan vytáhl velmi dobrý zákrok.

Na druhé straně kontroval rychlý Izquierdo, který se po rychlém kontru dostal za záda Kurta Zoumy, ovšem jeho obstřel těsně minul vzdálenější tyč branky Granta. Úvodní branka tak přišla těsně před uplynutím půlhodiny hry. To si na půli o míč řekl Shaqiri, famózním míčem za obranu oslovil Choupo-Motinga, který jej trochu se štěstím zpracoval a následně jej chladnokrevně poslal přesně k tyči.

Třicátá devátá minuta přinesla sporný okamžik - do vápna hostí totiž vtrhl Murray, který byl podražen Shawcrossem, ovšem sudí Mason si na odpískání pokutového kopu netroufl. Domácí se ale nemuseli hněvat příliš dlouho, dvě minuty před koncem se totiž ze složité situace vyháčkoval Proepper a přízemním centrem našel osamoceného Grosse, který přízemní ranou vyrovnal.

Do kabin se ale za nerozhodného stavu přece jenom nešlo - domácí obrana totiž v nastavení trestuhodně zaspala po rohovém kopu a ponechala zcela volného Zoumu, ke kterému se se štěstím dostal odražený balón a kmenový zadák Chelsea jej zblízka bez potíží dopravil do sítě.

Chvilku po pauze mohla být ztráta Brightonu dokonce dvoubranková, když u vlastního vápna chyboval Proepper a z následného kontru se až před Ryana dostal Sobhi, ovšem brankář domácího celku nakonec jeho projektil dokázal zlikvidovat.

Toho fotbalisté Stoke City mohli o chvilku později pořádně litovat - Murray totiž ve vápně chytrou přihrávkou oslovil Izquierda, ten se ještě snažil přihrát pod sebe, ovšem nastřelil jen Wimmera, od kterého se balón odrazil zpět ke křídelníkovi Brightonu, který tentokrát neváhal a ranou po zemi uklidil balón za záda bezmocného Granta.

Ve zbývající půlhodině pak sice byli domácí tím aktivnějším mužstvem, ovšem do žádné vyložené příležitosti se již nedostali, a tak zápas dospěl k zasloužené dělbě bodů po remíze 2:2

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele