32. kolo
31.03.2018 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Leicester City 0:2

Leicester s velkou dávkou štěstí zvítězil v Brightonu a připsal si do tabulky další tři body. Více šancí si přitom připsal domácí celek, ale žádnou z nich neproměnil a nevyužil ani možnost pokutového kopu. Zato Foxes skórovali téměř ze všeho, co si vytvořili. Hrdinou zápasu se stal dánský brankář Kasper Schmeichel.

Domácí lodivod Chris Hughton se musel vypořádat z absencí několika hráčů, a tak pozměnil sestavu. Do základní jedenáctky se dostali i Biram Kayal a Jürgen Locadia. Liškám ze základní sestavy chyběl pouze Matty James, jehož nahradil Vincente Iborra. Za Graye pak naskočil Albrighton, jinak zůstal kádr Leicesteru pohromadě.

V prvním poločase byli o trošku lepší Rackové, ale mnoho výrazných příležitostí si nevytvořili. Jedinou výjimkou byla situace z 38. minuty. Locadia vybojoval míč na útočné polovině a přesnou kolmicí vyslal do úniku kanonýra Murrayho. Útočník Brightonu však selhal, když ani netrefil bránu.

I po změně stran hýřili domácí aktivitou. Tři minuty po přestávce předložil Izquierdo míč Großovi, jehož ránu pod břevno taktak vytáhl Schmeichel. Obrovskou šanci dostal Brighton v 77. minutě. Izquierdo upadl přes nohu obránce v pokutovém území a rozhodčí Kavanagh odpískal penaltu. Murray však prokázal, že neměl dobrý den, protože jeho pokus vytáhl tygřím skokem Schmeichel.

Zákonitě tak přišel trest na druhé straně. V 83. minutě Chilwell načechral míč na hlavu Iborry, jehož hlavička zapadla přesně k tyči a hostující fandové se mohli radovat z branky. Tři minuty před koncem fauloval Ndidi domácího Duffyho a po druhé žluté kartě v utkání musel předčasně do sprch. K exekuci následného přímého kopu se postavil střídající March a Schmeichel musel zlikvidovat další střelu pod břevno.

Poslední obrovskou šanci na srovnání stavu měl ve třetí minutě nastavení Bong, jenž zůstal po rohovém kopu zapomenut u zadní tyče. Kamerunský obránce se však šance zalekl a hlavičkoval vedle. Definitivní pojistku na vítězství Leicesteru přidal Vardy, který si počkal na přihrávku do Graye a v pohodě doklepl míč do prázdné brány.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2 (Skalák - Vardy, Okazaki)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele