33. kolo
07.04.2018 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Huddersfield Town 1:1

Brighton nepotvrdil úlohu mírného favorita proti Huddersfieldu a důležitý souboj o záchranu skončil remízou 1:1, která v podstatě nepomohla ani jednomu výběru. Domácí celek se nachází na dvanáctém místě s pětatřiceti body a na osmnáctou sestupovou pozici Southamptonu disponuje sedmibodovým náskokem. Hosté mají o tři body méně a jsou šestnáctí, se sobotní remízou budou přeci jen spokojenější než soupeř.

Hned v úvodní minutě mohl otevřít skóre Davy Pröpper, který se řítil sám na hostující branku a nakonec vystřelil z hranice šestnáctky, jeho pokus proletěl o několik decimetrů vedle branky. O čtyři minuty později vystrčil poprvé růžky hostující Steve Mounié, jehož pokus vyboxoval do bezpečí fantastický gólman Ryan. Tempo hry bylo v prvním poločase strhující, "The Seagulls" se znovu ozvali ve 13. minutě.

Murray si naběhl do pokutového území protivníka a zakončoval zblízka, brankář Jonas Lössl zlikvidoval tuto šanci famózním zákrokem. Jenže právě Lössl se podepsal pod nešťastným momentem z 29. minuty, kdy March vypálil z dvaceti metrů a hostující strážce si srazil balón do vlastní branky. Nutno podotknout, že míč přešel brankovou čáru celým svým objemem jen o několik centimetrů. Neuběhly ale ani čtyři minuty a bylo vyrovnáno.

Mounié využil hodně nepřesné malé domů od Duffyho, kličkou se zbavil Ryana a z mírného úhlu rozvlnil síť. Od tohoto momentu se hra uklidnila a vyložené možnosti z trávníku na několik desítek minut vymizely. Bylo znát, že ani jeden tým nechce udělat chybu. Po hodině hry vypálil velmi tvrdě z dvaadvaceti metrů Stephens a druhému gólu ve své síti zabránil parádním zásahem Lössl.

Brighton si hodně zkomplikoval situaci zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy za surovou hru uviděl přímou červenou kartu nahecovaný Pröpper. Huddersfield mohl převrhnout misky vah na svou stranu v 79. minutě, ale když Izquierdo nevyzrál na vyběhnuvšího Ryana, tak se výsledek již neměnil. Příštím soupeřem Town bude Wattford, Brighton sehraje další klíčový duel o holé přežití s Crystalem.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele