22. kolo
01.01.2018 13:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth 2:2

V prvním zápase nového roku 2018 se o body podělili fotbalisté Brightonu a Bournemouthu. Domácí dvakrát vedli, jenže v ani jednom z případů svůj náskok neuhájili, a tak se musí spokojit jen s jedním získaným bodem.

Na první vstřelenou branku v roce 2018 nemuseli fanoušci čekat vůbec dlouho. Hned po pěti minutách totiž Izquierdo stříleným centrem našel Knockaerta, který na vzdálenější tyči trefil odkrytou část svatyně. Na druhé straně zahrozil po rohovém kopu Cook, jeho hlavičku však mimo tři tyče vytěsnil jeden z obránců.

Brighton však své vedení do poločasu přece jenom neudržel a byl u toho opět aktivní stoper Cook. Ten si naskočil na další rohový kop rozehrávaný tentokrát z pravé strany a parádním zakončení o břevno srovnal stav utkání na 1:1.

Vedení mohl Brightonu ještě před poločasovým hvizdem vrátit Izquierdo, kterého zcela osamoceného před Begovičem našel precizním pasem Gross, ofenzivní hráč domácích však nepochopitelně selhal a jen nastřelil strážce hostující svatyně.

Svěřenci Chrise Hughtona toho ale nemuseli litovat dlouho, do druhé půle totiž měli opět raketový start. Na počátku všeho stále nepovedený výlet stopera Francise, který přišel o míč a vyslal tak domácí tým do brejku. Gross našel senzační kolmicí rozběhnutého Izquierda, který tentokráte ve finální fázi neselhal a oslovil osamoceného Murrayho, který následně míč dopravil na místo určení.

Pojistku mohl o pár chvil později přidat Izquierdo, který stanul tváří tvář Begovičovi, jenže tentokráte lépe postaveného spoluhráče neoslovil, naopak se rozhodl zakončit sám, načež jej brankář Bournemouthu skvěle vychytal.

A Brighton za tuto neproměněnou šanci zaplatil opravdu draze. Po jednom z rohových kopů se totiž v domácím vápně strhla nevídaná mela, ze které nakonec míč trefil Wilsona, který s notnou dávkou štěstí srovnal stav na konečných 2:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele