20. kolo
26.12.2017 16:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - West Ham United 3:3

Na Vitality Stadium v Bournemouthu se diváci dočkali štědré nadílky v podobě šesti branek. Hostující fans by jich možná uvítali i méně, jen kdyby si jejich tým připsal tři body, což se nakonec nestalo. Kladiváři totiž v průběhu zápasu strhli vedení na svojí stranu, ale ani oni výsledek za tři body neudrželi.

Boxing day vzaly oba celky v Bournemouthu se vší vážností a utkání začalo v pořádně ostrém tempu. Dokonce ani na první branku se nemuselo čekat dlouho, už v 7. minutě si po rohovém kopu seběhl na přední tyč James Collins a Begović poprvé inkasoval. Kladiváři vedli v Bournemouthu 1:0. Domácí mohli jen o pár minut později odpovědět, jenomže Wilsonovu přihrávku před branku King minul. Na druhé straně zase jen o kousek netrefil André Ayew. Každopádně závratné tempo hry nepolevovalo a ve 29. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Fraserův centr uvnitř vápna WHU propadl a Dan Gosling stál ve správný čas na správném místě a balón dopravil do sítě. První poločas ještě nabídl několik náznaků šancí, ale skóre už se nezměnilo.

Také druhý poločas toho nabídl spoustu, ba dokonce ještě více. Wilson po Kingově sklepnutí netrefil prostor mezi třemi tyčemi a v 57. minutě stál Vitality Stadium na nohou, protože domácí otočil průběh zápasu na svojí stranu. Nakrátko rozehraný roh poslal do vápna Gosling a Nathan Aké překonal Adriána. V rozmezí dalších deseti minut měli domácí tři velké příležitosti a nebýt skvělých zákroků Adriána, mohlo to dopadnout s Hammers špatně. Jenomže Bournemouth třetí branku nepřidal a draze za to zaplatil.

Kladiváři přežili co mohli a v 81. minutě srovnali na 2:2, respektive se domácí připravili o vedení sami. Obrovskou hrubku vyrobil Asmir Begović, který podklouzl a Marko Arnautović měl snadnou úlohu. A to nebylo na Vitality Stadium zdaleka všechno. V 89.minutě West Ham dokonal obrat, když Hernándezovu střelu vyrazil Begović a Marko Arnautovič svým druhým gólem dal na 3:2 pro Kladiváře. Ani to nebylo poslední slovo zápasu. V nastavení ještě jistil Akého hlavičku Callum Wilson, který srovnal na 3:3, přestože se jednalo o těsný ofsajd i hru rukou. Kontroverzní moment nakonec utkání hodně ovlivnil, protože West Ham nebral tři body, nýbrž jen jeden.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Theft90

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
duloig

0:3 COYI

Reagovat
kolouch

1:3

Reagovat
OnlyWHU

1:2 COYI!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Infarktový zápas o bytí nakonec rozhodli po těsném ofsajdu rozhodčí. Dárek od domácího gólmana nevyužit, ještě že tohle kolo vcelku nic neřešilo. Zapomeňme na fotbalovou krásu a jezděme od prvních minut po zadku! Zabaleta při vší úctě defenitivně do B-týmu, ano? Ještě, že fotbaloví bozi líbají Arnautoviče! Příště to už MUSÍME dát!!!! COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas jsem nevidel.Podle sesstrihu nas ma Begovic hodne rad Skoda ze jsme to neudrzeli.Zaba zase naky kiksy?S West Bromem musi bejt 3 body kua!!!!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Tak kromě ofsajdu i ruka! To je teda síla!

Reagovat
hawk

a nezapomeňte na ten loket Kinga a kopačku Francise (ta byla červená). Jinak Bournemouth byl o něco lepší, ale body mu musel přihrát až rozhodčí.

Reagovat
kolouch

Asi zaslouzena remiza. Bournemouth byl lepsi a pokud nedokazeme zabranit zavaru ve vlastnim vapne ani po dobu nekolika minut od vedouciho golu, tak na tri body myslet nemuzeme. Zabaleta stejne jako s Newcastlem naprosto tragicky ale nebyl sam. Potesil znovu jen Arnie ale pokud se k nemu nepridaji ostatni, bude zbytek sezony hodne krusny

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele