11. kolo
05.11.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke udrželo neporazitelnost a z Londýna si odváží bod

West Ham United znovu na domácím Olympijském stadionu nedokázal nadchnout a ze zápasu se Stoke bere pouze bod za remízu 1:1. Obstojný výkon hostí nakrátko poslal do kolen vlastní gól Whelana, avšak střídající Bojan Krkić se čtvrthodinu před koncem postaral o zasloužené vyrovnání, díky němuž Potters prodloužili ligovou sérii bez porážky na šest zápasů.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla nezáživnou podívanou plnou nepřesností na obou stranách. Na první náznak šance si diváci museli počkat až do osmnácté minuty. Nepovedený zákrok Noblea nabídl Wilfriedu Bonymu možnost ke zteči rozhozené domácí obrany, ovšem jeho ránu zablokoval James Collins a dobrou formu nepotvrdil ani dorážející Joe Allen, jenž vysoko přestřelil. West Ham se jako obvykle spoléhal především na fotbalové umění Dimitriho Payeta, jenž posadil rohový kop na hlavu Angela Ogbonny, avšak brankář Lee Grant předvedl kvalitní reflexivní zákrok a skóre zůstalo stále neměnné.

V první minutě nastavení neuspěl ani Charlie Adam, jenž si na hranici pokutového území umně vyměnil míč s Bonym, ale pod tlakem bránících hráčů nedodal své ráně dostatečnou razanci. Na druhé straně ještě záhy zahrozil Payet z přímého kopu ranou těsně nad, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Také po změně stran se oba brankáři takřka neměli čeho obávat, neboť jediné střelecké pokusy přicházely z uctivé vzdálenosti. Slaven Bilić tak po hodině hry reagoval na trápení svého mužstva dvojím střídáním, kdy ofenzivu Kladivářů přišlo okysličit duo Ashley Fletcher - Edimilson Fernandes. A takřka hned vzápětí se chorvatský kouč mohl radovat z prvního gólu zápasu, byť v něm střídající hráči prsty neměli. Osvědčila se totiž stará známá formule centrujícího Payeta a hlavičkujícího Antonia, jenž s přispěním Whelanovy teče poslal West Ham do vedení. Gól byl nakonec označen za Whelanův vlastenec.

Nyní byla řada na Marku Hughesovi, aby s nepříznivým vývojem zápasu ještě něco udělal, o čemž svědčilo nasazení Petera Crouche s Bojanem Krkićem. Právě vytáhlý anglický útočník se málem hned po nástupu na hřiště prosadil ve skrumáži po přímém kopu Adama, ovšem brankář Adrián si v nepřehledné situaci poradil. Co se ovšem nepovedlo Crouchovi, to dokázal Krkić. Někdejší forvard Barcelony využil Adriánova chybného rozhodnutí vyběhnout proti dlouhému centru na nabíhajícího Walterse, jenž se k míči dostal první a posunul jej Krkićovi, pro nějž už nebyl problém trefit prázdnou branku.

Závěrečnou čtvrthodinu i s čtyřminutovým nastavením už ale ani jeden z týmů nedokázal přetavit v soustavnější tlak, natožpak ukořistění vítězství. Konečná remíza 1:1 se hodí více hostům, kteří po prachbídném vstupu do sezony neprohráli již šest zápasů v řadě a rázem se pohybují v klidném středu tabulky. To West Ham zůstává až těsně nad sestupovým pásmem na šestnácté příčce...

Autor: Martin Kantor

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-o

Reagovat
OnlyWHU

Před těžkou serií to doma musíme dát. Ale, kdo vlastně může nastoupit....

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

WHU 1:1 Stoke City

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
OnlyWHU

S prominutím. Opět jeden zápas, který se dal a měl vyhrát. Kdyby... Ale to už je pořád a dokola.

Reagovat
smazaný uživatel

Utocnika potrebujem to je jasny.Fletcher nebude spatnej,ale potrebuje se vyhrat.Adrian byl vcera asi na drogach,gol byl jeho,letel tam do to uplne nesmyslne a mel i dalsi minely.Ted jsem zvedavej na dalsi zapasy,tyhle 4 kola budou hodne tezky

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas. Některý borce nepoznávám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele