29. kolo
18.03.2017 16:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

West Ham United - Leicester City 2:3

Claudio Ranieri musí mít smíšené pocity. Jeho Leicester opět válcuje ligu, vyhrál čtvrtý soutěžní zápas v řadě a po postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů si poradil i na půdě West Hamu. A bělovlasý čaroděj jistě bývalému zaměstnavateli přeje. Zároveň ale Foxes předkládají týden co týden důkaz toho, že italského stratéga do značné míry nechali na holičkách.

Craig Shakespeare si teď může připadat jako spasitel. Lišky šlapou, dávají spoustu gólů a zpátky je i tolik postrádaná vůle po vítězství a bojovnost. A když se k tomu přidá první gól už po pěti minutách, není o čem. Riyad Mahrez rýsoval do vápna prudký centr mezi Vardyho a Okazakiho, balón však zapadl přesně za zadní tyčku a Leicester vedl.

Jen o dvě minuty později se Alžířan zapojil do další akce, kterou vyšperkoval jednou z nejparádnějších asistencí sezóny Marc Albrighton. Robertu Huthovi po jeho šajtli nezbylo než trknout míč do branky. Jenže ještě před dvacátou minutou se West Ham dočkal snížení díky nádhernému přímému kopu Manuela Lanziniho.

Oba dva týmy hrály ofenzivně a vytvářely si šance. Byl to ale Leicester, kdo krátce před koncem prvního poločasu skóroval a získal zpět dvougólové vedení. Mahrezův roh minul Carroll, od Ndidiho se míč odrazil k Vardymu a ten již neměl těžký úkol. Balón zkrátka pověsil pod břevno.

Gólové hody však pokračovaly i po pauze, hodina hry předznamenala hlavičku Andrého Ayewa, kterak i přes veškerou snahu Schmeichela končí v síti. Od toho momentu West Ham dominoval, ale dánský gólman zachránil pro Leicester tři body. Úžasným zákrokem zastavil hlavičku Carrolla, zatímco Ayew v další stoprocentní šanci branku přestřelil.

Poslední skvělý zásah si dánský borec schoval na tu nejvhodnější chvíli. V třetí z šesti nastavených minut stál přesně tam, kde měl, když Andy Carroll trknul hlavou do centru Roberta Snodgrasse. Vytáhl super zákrok a posunul Leicester na patnácté místo šest bodů od sestupového pásma.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsi myslim

Reagovat
OnlyWHU

Nešťastná prohra. Opět děravá obrana a góly v úvodu. Ve všech statistikách jsme byli lepší, ale hraje se na branky. Za druhou půli ovšem smekám, soupeř jen odkopával. Hosté potvrdil zlepšení, my mne. Kdy bude líp? Asi až po sezoně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele