14. kolo
03.12.2016 18:30 CET
1 : 5
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Arsenal FC 1:5

Jaký rozdíl dokáže jeden prvotřídní fotbalista udělat. Ofenzíva Arsenalu se po většinu zápasu spíš hledala, ovšem stačil jeden Alexis Sánchez ve stoprocentní herní pohodě, a čtyři góly se udělaly skoro samy. West Ham po ošklivě vypuštěném závěru utržil sdílenou nejtěžší domácí ligovou prohru s Arsenalem a v případě pondělní výhry Hullu může klesnout do sestupové zóny...

Zpočátku zápasu Gunners vpředu spíše chyběly kousíčky k dotažení vícero akcí. Monrealova příhra na Sáncheze byla na poslední chvíli odkloněna Reidem, předtím intervenoval zase Ogbonna, jindy Mustafi taktak ideálně netrefil donášku od rohového praporku, a tak dále.

V 19. minutě poprvé vystrčil růžky West Ham, když Payet krásně z hloubi pole vyslal na zteč Lanziniho, ten se pak ale trochu zamotal do svých kliček a z nadějné situace vytěžil akorát roh. Poprvé tedy v souladu s průběhem hry udeřilo na druhé straně: Ogbonna ve 25. minutě urobil hrubici v rozehrávce, Sánchez si elegantně prohodil křižujícího obránce a nesobecky nachystal míč do prázdné klece Özilovi.

Systém West Hamu skutečně vykazoval mnoho děr, i takový Monreal měl jako levý bek mraky volného prostoru, Gunners si ale mohli nadávat jen sami sobě, že nedali více gólů. A v kombinaci s tradičně slabším vstupem do druhé půle toho klidně mohli litovat.

Vytáhlý hroťák Ashley Fletcher tiše zlobil většinu času a po pauze měl i jednu nebezpečnou ránu těsně mimo, Arsenal obecně v minutách následujících přestávku poněkud ztrácel půdu pod nohama, začínal kazit, a Slaven Bilić taky vycítil šanci, takže na hřiště začal posílat uzdravené opory jako Ayewa s Carrollem.

Ještě, než druhý jmenovaný vešel v 72. minutě na plac, bylo ovšem rozhodnuto. Nejprve ještě krásný záběh Monreala vedl pouze ke spáleným šancím Ramseyho a Özila, kteří si vylámali zuby na perfektním Randolphovi, ovšem krátce nato už znovu naplno promluvil génius Alexise Sáncheze. Ten si dokonale zpracoval míč do volného prostoru podél svého strážce a pak suverénně zacílil na zadní tyč.

Obdobnou charakteristiku potom nesl také další Sánchezův úder z 80. minuty. Tehdy se Alexis tentokrát uvolnil pouhým pohybem těla, ani se nemusel dotknout balonu, a po zmatení obránců při zemi opět bez problémů zacílil do prostoru, kam Randolph jednoduše nemohl doskočit.

Teprve vzápětí bylo West Hamu dovoleno zkorigovat skóre. Dimitri Payet po třech minutách napálil z přímého kopu horní tyč a Andy Carroll na odražený balon zareagoval ze všech nejpohotověji. Sám útočník měl pochopitelně po návratu na trávník upřímnou radost, ovšem fanoušci Kladivářů se sotva pousmáli - a brzy měli další důvody ke špatné náladě.

Nejprve se v 85. minutě zpoza vápna krásně trefil Oxlade-Chamberlain, a posléze dokonal symbolický hattrick naprosto rozdílový Alexis Sánchez, když ještě jednou s benevolentní pomocí asistenta rozhodčího pláchl obraně a sám před Randolphem se vytasil s drzým padáčkem. I stav 1:5 byl nicméně k domácím ještě milosrdný, vždyť Randolph v samém závěru dvakrát výtečně zasahoval proti Oxladeovi a Ramseymu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
Ragnar Lothbrok

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2X

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
OnlyWHU

Výhra super, plichta dobrá, prohra... lepší nemluvit. Marodka je šílená a podle mě je to vinou zoufalý letní přípravy. Ta důležitá polovina manšaftu byla z různých důvodů (zranění, ME, ?) mimo. Bilič s tím asi teď nemůže nic dělat, s nevydařeným posílením ale mohl. Come on Irons!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jdu si dat 5pohrebnich panaku-velkejch.Slavene diky,ale uz to stacilo.

Reagovat
Noustress

myslím si, že Bilič balí kufre aj keď nieje špatný tréner ale vieme ako to chodí, keď niesu výsledky. za mňa je najväčšia slabina WHU post brankára

Reagovat
OnlyWHU

Další obrovský zklamání. Z výsledku taky, ale především z předvedenýho výkonu zvláště v závěru. Mužstvu chybí morál a obrana je dlouhodobouou slabinou. Slaven je obrovskej sympaťák, vloni mávnul kouzelným proutkem, ale změna, která přijde, měla přijít už dávno. Na vině jsou samozřejmě v první řadě hráči sami. Teda ti nezranění. Pak... nový stadion, zoufalá příprava na sezonu, ještě horší přestupy a nesmyslný uvolnění Tomkinse. A taky těžko čitelný výkony opor Noblea, občas i Payeta, Adriana, Collinse, Reida, Ogbonny atd. Teď to chce zvednot hlavu, ale...

Reagovat
justcall

s chladnou hlavou

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhernej fotbal..... Arsenal mohl vyhrat 10:0 na West Hamu a nikdo by nic rict nemohl. West Ham doma predvedl naprostou katastrofu, nemaji hrace, bez formy, patri do 2.ligy. Arsenal skvele a to co predvadi Alexis, vynikajici

Reagovat
OnlyWHU

Já ti dám 2. ligu

Reagovat
smazaný uživatel

2. liga od toho jsou zde jiní adepti ty trubko

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo jako? :D Leicester ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ano Lišky, Sunderland, Hull City nebo Burnley

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele