24. kolo
04.02.2017 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Stoke City 1:0

West Bromwich Albion dokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Stoke City a díky jediné brance skotského záložníka Jamese Morrisona již ze šesté minuty zvítězil v nejtěžším poměru 1:0. V tabulce Premier League si tak upevnil osmé místo se šestatřiceti body a na čtvrtý Everton ztrácí body čtyři. Hostující výběr naopak v anglické nejvyšší soutěži vypadl z horní poloviny tabulky, s devětadvaceti body se propadl na jedenáctou pozici.

Domácí celek vstoupil do utkání mnohem aktivněji a už ve čtvrté minutě rozvlnil síť, kdy po centru z pravé strany skóroval z hranice brankového území Rondón, ovšem branka nemohla být uznána kvůli jasnému dvoumetrovému ofsajdu. Neuběhly ani dvě minuty a West Bromwich vsítil regulérní, zároveň také rozhodující trefu. Po rychlém protiútoku a následné kolmici od Chadliho vystřelil po zemi nabíhající Morrison přesně ke vzdálenější tyči.

Za dalších pět minut to mohlo být o dvě branky. Na pas Chadliho z levého křídla si nabíhali Morrison s Rondónem, ani jeden však před prázdnou brankou balón netrefili. Po zpětné přihrávce to ještě z první zkusil Rondón, jenže ze šesti metrů minul bližší tyč zhruba o půl metru. Sedmadvacetiletý venezuelský útočník byl aktivní i v následujícím průběhu, deset minut před přestávkou vystřelil z dvaadvaceti metrů a gólman Grant skvěle odvracel na rohový kop.

Tři minuty před přestávkou se do dobré pozice probojoval Phillips a mířil do pravého horního rohu, který přestřelil o několik decimetrů. V samém závěru prvního poločasu mohl na druhé straně z ničeho nic vyrovnat Allen, jeho prudkou hlavičku zlikvidoval na brankové čáře pohotový Foster. Po změně stran se obrázek hry změnil, územní převahu měli hosté a dostali se i k ohrožení domácí branky, nicméně gólových možností vskutku nebylo příliš mnoho.

V 51. minutě vypálil obránce Bardsley z dvaadvaceti metrů a jeho dobrá střela skončila těsně nad břevnem. O dvacet minut později mohl na druhé straně definitivně rozhodnout střídající McClean, jeho kroucenou střelu z dvaceti metrů vyrážel Grant fantasticky jednoruč na rohový kop. Do poslední velké možnosti sobotního střetnutí se dostalo Stoke v 80. minutě, po centru Bardsleyho hlavičkoval zcela osamocený Pieters ze tří metrů hodně nepřesně. W.B.A si poté těsný náskok pohlídalo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele