35. kolo
29.04.2017 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Vardy vystřelil Leicesteru další výhru a boj o záchranu je již minulostí

Mise Craiga Shakespeara dovést Leicester City k záchraně v Premier League je již takřka najisto úspěšně splněná. Výhrou 1:0 na půdě West Bromwiche Albion se totiž Foxes dostali k zisku vzývané mety čtyřiceti bodů, která obvykle značí bezpečné setrvání v nejvyšší soutěži. Ve zbytku sezony by se již muselo stát něco nepředstavitelného, aby se ještě obhájce titulu z průběžné desáté příčky propadl až k sestupu...

O jediný gól nepříliš atraktivního klání se v závěru první půle postaral Jamie Vardy. Anglický forvard potvrdil, že se v posledních týdnech vrací zpět do loňské formy, když v ojedinělé šanci po pasu Okazakiho tváří v tvář Benu Fosterovi nezaváhal a poslal hosty do vedení, které již udrželi až do samého konce. Pro West Bromwich šlo ostatně jen o potvrzení trendu - svěřenci Tonyho Pulise prohráli již čtvrtý zápas v řadě a v posledních pěti kláních dokonce ani jedinkrát neskórovali. Jestli tato forma vydrží oběma zúčastněným i v nadcházejících zápasech, může ještě Leicester svého sobotního soupeře i předskočit, momentální ztráta Lišek již činí pouze čtyři body.

První šance utkání připadla v osmnácté minutě domácímu celku. Jonny Evans poslal do šestnáctky soupeře dlouhý nákop, který přistál na hlavě Chrise Brunta a mířil neomylně do brány, avšak Kasper Schmeichel vytáhl prvotřídní zákrok a dokázal ještě míč vytěsnit nad břevno. Poté už ale zápas okořenily pouze nešetrné zákroky na obou stranách, za něž si Danny Drinkwater i Claudio Yacob vysloužili žluté karty.

Vše nasvědčovalo tomu, že se o přestávce půjde do kabin za bezbrankového skóre, jenže dvě minuty před koncem první půle potopil svůj vlastní tým Salomon Rondón. Útočník West Bromwiche se za celý poločas sotva dotkl míče a už tak nepovedený výkon "vyšperkoval" mizernou zpětnou přihrávkou, kterou bez větších potíží vystihl Shinji Okazaki a nastartoval rychlý protiútok Foxes. Kolmici japonského reprezentanta úspěšně převzal Jamie Vardy, bez váhání obstřelil vyběhnuvšího Fostera a zajistil Leicesteru poločasové vedení.

Po změně stran již sice domácí měli územní převahu, jenže jejich útočné trápení nebralo konce a Kasper Schmeichel byl po valnou většinu zápasu bez práce. Když pak na opačné straně neuspěl ve snaze navýšit hubený náskok Riyad Mahrez, dospěl zápas na stadionu Hawthorns ke konečnému skóre 1:0 pro Leicester.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele