29. kolo
18.03.2017 13:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal znovu selhal, ze vzduchu jej dvakrát sestřelil Dawson

Trápení Arsenalu nebere konce. Kanonýři dostali na půdě West Bromwiche Albion na frak již počtvrté z posledních pěti ligových kol, nemluvě o krutém debaklu v osmifinále Ligy mistrů, a po prohře 1:3 již na čtvrtý Liverpool ztrácí pět bodů. West Brom naopak potvrdil výtečně rozjetou sezonu a nadále se hodlá přetahovat se sedmým Evertonem o možnou kvalifikaci do pohárové Evropy.

Úvodní půlhodina nabídla snad až nečekaně atraktivní střetnutí. Oba týmy se do sebe pustily od úvodních minut, hra se ve vysokém tempu přelévala ze strany na stranu a góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Již po deseti minutách si domácí vybojovali rohový kop, který Nacer Chadli špičkově zakroutil do ohně a nehlídaný Craig Dawson jej bez potíží usměrnil do sítě. Arsenal se ale brzkým inkasovaným gólem nenechal rozhodit, a ještě do čtvrthodiny bylo vyrovnáno. Obrana West Bromwiche překvapivě zaváhala při bránění Alexise Sáncheze, jehož našel Granit Xhaka v šestnáctce zcela osamoceného a chilský forvard nabídnuté příležitosti beze zbytku využil suverénní ranou pod břevno.

Šance na obou stranách neustávaly ani nadále. Jak Aaron Ramsey, tak Darren Fletcher ale navzdory kvalitnímu zakončení ztroskotali na ještě lepších zákrocích Bena Fostera s Petrem Čechem. Český gólman Arsenalu ovšem musel po půlhodině předčasně opustit hřiště pravděpodobně vinou poraněného lýtka a utkání tak dochytal David Ospina. Přestože měl Arsenal v první půli na své straně dominantní 78% držení míče, na střely první půli vyhráli Baggies v poměru čtyř ku dvěma.

Také po změně stran měli první velkou šanci domácí, když se v jednapadesáté minutě dostal k hlavičce Salomon Rondón, ale Bruntův centr nakonec nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Víc toho již venezuelský forvard v zápase nepředvedl, neboť jej záhy nahradil Hal Robson-Kanu, a připsal si perfektní nástup do utkání. Chadliho lob za obranu Arsenalu totiž dokázal vyběhnuvší Ospina vyrazit pouze k nohám Robsona-Kanua, který pohotovým zakončením vrátil West Bromwichi vedení.

Blízko ke srovnání měl v pětašedesáté minutě doposud neviditelný Danny Welbeck, jenže svou hlavičku po Xhakově rohovém kopu k Fosterově úlevě jen orazítkoval o břevno. Hned vzápětí mohl potvrdit známé fotbalové pravidlo "nedáš, dostaneš" aktivní Robson-Kanu, ale v samostatném úniku si na Ospinu nepřišel a dorážející Chadli zase nepropálil blok Mustafiho. Čtvrthodinu před koncem se ale Baggies přece jen pojištění v podobě třetího gólu dočkali, a to znovu z rohového kopu po hlavičce nehlídaného Craiga Dawsona. Takřka jako přes kopírák se stoper West Bromwiche vrhnul střemhlav do malého vápna a letargickou obranu Arsenalu potrestal tvrdou hlavičkou pod břevno.

Hostům v závěru nepomohlo ani předčasné stažení Alexise Sáncheze za Alexe Iwobiho a ze stadionu Hawthrorns odjíždějí po prohře 1:3 s prázdnou. Zatímco šance Arsenalu na umístění do čtvrtého místa se touto ztrátou opět o něco zmenšily, West Bromwich jen potvrdil výtečnou sezonu a nadále může dokonce aspirovat alespoň na kvalifikaci do příštího ročníku Evropské ligy.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (15)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mikesh

Sbohem wengere

Reagovat
t0mmy33MCFC

Arsen: Proc, kam odchazite?

Reagovat
xfox88

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Wenger out

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele