13. kolo
27.11.2016 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Watford si proti Stoke ani neškrtl a zaslouženě prohrál 1:0

Brzké nedělní odpoledne patří Stoke City. Tým Marka Hughese předvedl na půdě Watfordu ryze profesionální výkon bez jediné chybičky od první do poslední minuty a po zásluze si z Vicarage Road odváží tři body za výhru 1:0. Mužem zápasu se stal Charlie Adam, jehož hlavička krátce před uplynutím půlhodiny hry zapříčinila vlastenec brankáře Gomese, a skotský záložník pak i po zbytek utkání s přehledem ovládal střed pole.

Úvod utkání patřil jednoznačně hostům. Zatímco se hráči Watfordu teprve rozkoukávali, Stoke trpělivě drželo míč na kopačkách a dobrý pohyb útočné trojice Shaqiri-Diouf-Arnautović dělal obraně Hornets značné potíže. První gól měl na kopačce v patnácté minutě po Shaqiriho pasu Imbula, ovšem svou krásnou dalekonosnou ránu nakonec poslal těsně vedle horního růžku Gomesovy brány.

Co se ovšem nepovedlo jednomu ze středních záložníků Potters, to v minutě devětadvacáté dokázal jeho kolega, Charlie Adam. Anglickému středopolaři se povedlo při rohovém kopu odpoutat od Valona Behramiho a usměrnit svou hlavičku vstříc brance. Míč se sice zprvu odrazil od tyče, ale při cestě napříč brankou narazil do bezmocného Gomese a skončil v síti. První půle tak skončila zaslouženým vedením hostí.

I když Watford po změně stran začal výrazně přebírat herní iniciativu, pozorná obrana Stoke hráčům ve žlutém nadále bránila v jakémkoli sebemenším ohrožení branky Leeho Granta. Ještě před uplynutím hodiny hry se na trávník podíval i Odion Ighalo, ovšem ani jeho nasazení namísto krajního beka Holebase k frustraci publika na Vicarage Road žádné zlepšení nepřinášelo. Až jedenáct minutě před koncem se dostal k nadějné střelecké pozici Daryl Janmaat, jenže odražený míč z hranice pokutového území napálil z voleje hrubě nepřesně.

V poslední minutě základní hrací doby navíc ještě více ztížil závěrečný nápor Hornets Miguel Britos, jenž za stažení unikajícího Shaqiriho uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Watford tak navzdory výrazné územní převaze nedokázal za celý druhý poločas ani jednou vystřelit na bránu a po právu podlehl Stoke 1:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele