35. kolo
01.05.2017 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Watford FC - Liverpool FC 0:1

Giroud, Carroll a teď Emre Can aneb Když jeden gól zastíní celý zápas, div ne kolo. Liverpool na hřišti Watfordu vyhrál nejtěsnějším rozdílem, a to zásluhou fenomenální branky německého reprezentanta. Can se těsně před pauzou nůžkami položil do Lucasova centru a vystřihl Reds pole position v boji o Ligu mistrů.

Utkání začalo velmi pozvolna, tempo navíc poznamenaly dvě brzká střídání kvůli zranění. Hřiště opustili Philippe Coutinho a Miguel Britos. Proto se fanoušci první zajímavé střely dočkali až po dvaceti minutách, kdy se osmělil Emre Can. Pokus Nianga ze samého úvodu stojí jen za sporadickou zmínku.

S postupujícími minutami se nicméně tempo stupňovalo, a když se překlenula čtyřicátá minuta, začalo být na Vicarage Road divoko. Gomes vyboxoval míč po rohu jen k Lallanovi a tomu chybělo málo, aby otevřel skóre. Odražený balón totiž opřel o břevno. Chvíli na to se úsměvným způsobem pokoušel vybojovat penaltu Lucas, ale sudí správně místo pokutového kopu udělil žlutou kartu.

První poločas skutečně dokonale gradoval a v nastaveném čase přišla hotová erupce. Do gólové akce se zapojili takřka všichni výše zmínění - Lallana se krásně vymotal od postranní lajny, Lucas narýsoval na hranici vápna chutný bochánek, no a Emre Can dílo famózně dokonal. Do vysokého balonu se položil nádhernými nůžkami a téměř vymetl šibenici. Úchvatné.

Tohle byl patrně jediný způsob, jak mohl Liverpool překonat jinak úžasného Heurelha Gomese. Ten si hned po pauze poradil s přímým kopem Milnera i s nebezpečnou střelou Origiho. Ten vzápětí postupoval na branku z úhlu, ale v tísni opět ztroskotal na brazilském čapákovi. Dusno ale bylo i na druhé straně, kde musel Mignolet zpod břevna vytáhnout pumelici Capoueho.

V závěrečné čtvrthodině upálil Lallanovi gól z nohy Amrabat, který na opačné polovině málem překvapil Mignoleta střelou na přední tyč - když už se ale zdálo, že zápas poklidně doplyne ke konci, mohlo se blýskat na obou stranách. Střídající Sturridge nejprve donutil Gomese k fantastickému reflexivnímu zákroku, aby pár vteřin před hvizdem propadl Cleverleyho centr až k Prödlovi, jenž opřel svůj volej do břevna.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Timhle zapasim prijde Liverpool o LM - 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasné Reddevil 1:3 pre Liverpool!!!

Reagovat
smazaný uživatel

spíše Blue a Red Manchester

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
Melda

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele