18. kolo
26.12.2016 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Watford FC - Crystal Palace 1:1

Boxing Day otevřelo zajímavé utkání mezi Watfordem a Crystal Palace. Pro Hornets se zápas nevyvíjel dobře, nakonec ale dokázali vybojovat alespoň bod. Nový kouč Eagles Sam Allardyce si tak při své premiéře připisuje bod, který je pro něj vzhledem k průběhu duelu zřejmě málo.

Pro domácí nezačalo utkání vůbec dobře. Manažer Walter Mazzari musel v úvodní čtvrthodině dokonce dvakrát střídat, když nejprve pro zranění odstoupil Daryl Janmaat, jehož nahradil Juan Zuniga, a o chvíli později skončilo utkání velmi brzy také pro Valona Behramiho, který přepustil místo Troyi Deeneymu. Takhle si italský lodivod Boxing Day rozhodně nepředstavoval.

Hosté navíc začali být postupem času čím dál tím víc nebezpeční, ve 25. minutě se po průniku Bentekeho odrazil míč ke Cabayemu, jenž se však v ten moment teprve zastřeloval. Jeho chvíle přišla až pár desítek vteřin nato. Brilantní individuální akcí se blýskl Andros Townsend, načež vysunul do tutovky právě Yohana Cabayeho a zkušený Francouz křížnou střelou na zadní tyč překonal Gomese. Hornets marně reklamovali ofsajd, za obrannou linií se totiž zapomněl stoper Kaboul.

Za deset minut mohlo být s Watfordem ještě hůř, rakouský stoper Prödl totiž poslal Gomesovi pomalou malou domů, dříve než domácí brankář byl u míče Christian Benteke, jehož Gomes nešikovně sestřelil a Clattenburgovi nezbylo nic jiného, než odpískat penaltu. S pokutovým kopem ovšem sám faulovaný naložil prachbídně, Heurelho Gomes mu ji lapil a držel své spoluhráče nad vodou.

Tento moment se v konečném součtu ukázal jako klíčový. Po změně stran byli totiž Mazzariho svěřenci mnohem aktivnější, družina Big Sama se vůbec nemohla dostat do hry a za druhou pětačtyřicetiminutovku ani jednou neohrozila branku soupeře. Naopak domácí se hnali za vyrovnáním, v 59. minutě ještě Odion Ighalo mířil z úhlu pouze do boční sítě.

V 71. už se ale skóre měnilo. Damien Delaney totiž při bránění rohového kopu stáhl k zemi Sebastiena Prödla a hlavní sudí Clattenburg podruhé v zápase ukázal na značku pokutového kopu. Exekutor Troy Deeney se svého úkolu zhostil mnohem lépe než v první půli Benteke a nekompromisní ranou doprostřed vyrovnal.

Zaplněné ochozy Vicarage Road si přály ještě druhý gól, to se už však jejich oblíbencům nepodařilo. Navzdory tomu musí být vzhledem k okolnostem s konečnou dělbou bodů spokojeni.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zajda

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele