2. kolo
20.08.2016 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Watford FC - Chelsea FC 1:2

Chelsea, londýnské derby a tři minuty před koncem Diego Costa rozhoduje na konečných 2:1 pro Blues. Že vám to něco připomíná? Svěřenci Antonia Conteho se na půdě Watfordu dlouho trápili, pak ale zaúřadoval střídající Cesc Fábregas, který měl prsty v obou gólech. Na Capoueho parádní trefu i díky jeho zásluze odpověděli Michy Batshuayi a zmíněný Costa.

Divoký závěr zápasu divákům, a především těm z řad Chelsea, napravil dojem z utkání, které v prvním poločase nabídlo nečekaně nudnou podívanou. V osmé minutě prověřil Courtoise po dobrém náběhu Holebas, ale tím to haslo. Řecký bek ještě u druhé branky stihl heroicky odpravit centr Hazarda, což o chvíli později napodobil Cahill po krásném balónu Amrabata.

V ofenzivě to však Chelsea enormně vázlo. Strategie Antonia Conteho spočívala v tom, že takřka každou akci měli Blues zakončit centrem do šestnáctky. Tam se ovšem celé dějství zdržovali minimálně tři stopeři Watfordu, takže se logicky Gomes nemusel vůbec namáhat. Až v závěru poločasu pálil slabě a navíc tečovaně Hazard.

V neproduktivní strategii pokračovali Blues i po změně stran, čím dál víc se navíc projevovalo, že nekreativní střed Kanté - Matić potřebuje osvěžit. Před Conteho prozřením ještě stačil otevřít skóre Etienne Capoue, a to stylem více než parádním. Guediorův centr si převzal na levé straně vápna, a díky pozoruhodně špatné poziční hře Ivanoviće dokázal míč zpracovat a ještě jej nádherně zavěsit pod břevno.

Kromě Chelsea se většinu zápasu jevil tragicky i Jon Moss - u něj to nicméně není tak nezvyklé. První přehmat vytvořil při simulaci Diega Costy, který už předtím dostal žlutou kartu za nesportovní chování a měl jít tedy pod sprchy. Vzápětí to však kompenzoval nepísknutím penalty za jasnou ruku Cathcarta a přehlédnutím očividného šlapáku Capoueha na Hazarda.

To už italský šéf Chelsea poslal na trávník Mosese, Batshuayie a na posledních 12 minut i Fábregase, který se - bůhví proč - nedostal Contemu do přízně. Španělský génius nicméně během chviličky zahájil tři akce, ze kterých dokázali jeho spoluhráči dvakrát skórovat.

V osmdesáté minutě připravil míč Hazardovi, jehož tvrdou ránu dokázal Gomes jen vyrazit před sebe a Michy Batshuayi jej s vděčností doklepl do branky. Fábregas měl na svědomí i další nebezpečnou akci, když pěkným obloučkem dostal míč na Batshuaye a v následné skrumáži nebyl daleko od gólu Ivanović.

Rozhodující okamžik si ale devětadvacetiletý technik schoval na minutu číslo 87. U vlastního vápna vystihl přihrávku soupeře a geniálním balónem na šedesát metrů poslal Diega Costu do samostatného úniku. Spoluhráč z klubu i reprezentace s šancí naložil na jedničku a rozhodl o vítězství Chelsea 2:1. Výsledek nebyl vyšší vinou břevna, jež zastavilo ránu Batshuayie v nastaveném čase.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tuxedo

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele