3. kolo
27.08.2016 16:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Watford FC - Arsenal FC 1:3

První poločas jako mistři, druhý poločas jako pořádní lajdáci. Arsenal si před pauzou s obranou Watfordu občas dělal, co chtěl, a po 45 minutách vedl už 3:0, po obrátce to však bylo hlavně o Hornets a jejich snaze dostat se favoritovi na kobylku. Jeden inkasovaný gól nakonec Kanonýrům lichotí...

Gólový účet zápasu na Vicarage Road otevřela poněkud rozpačitě nařízená penalta. Původně to vypadalo, že sudí pouze požaduje okamžité ošetření hlavy Alexise Sáncheze, ve finále ale zaslouženě potrestal i Amrabatův úder loktem. Santi Cazorla vzápětí z puntíku ukončil své 40zápasové čekání na gól.

Ihned záhy Theo Walcott z téměř nulového úhlu ještě zvládl ve skluzu výrazně poděsit Gomese, který se vytasil s takřka hokejovým zákrokem, zatímco Koscielny si obratem málem vstřelil vlastní branku, kterou odmítla pouze Čechova bleskurychlá reakce.

Za Watford mimoto zahrozil také Kabasele z rohu, na což Alexis odpověděl rychlým průnikem po levé straně, ozdobeným narážečkou s Özilem. Heurelho Gomes byl tehdy opět perfektní, co už nicméně Alexis s větší dávkou štěstí proměnil, to byl parádní centr Walcotta, který krátce před přestávkou zařídil pohodlné vedení 2:0.

Sám Walcott potom po krásné výzvě Xhaky mohl zvyšovat už na rozdíl tří branek, místo toho však ještě vynikl Gomesův atleticismus. To Özilova hlavička poté, co Alexis výborně zpozoroval jeho náběh z hloubi pole, už byla příliš i na nešťastného Brazilce.

Walter Mazzarri měl o pauze skutečně o čem přemýšlet, respektive na co ve vzteku upozorňovat, a výsledkem byl možná nejlepší poločas Watfordu v sezoně. Hornets velmi pomohlo dvojí střídání Janmaata a Pereyru, které ústilo v novou formaci 4-4-2 a salvu skvělých gólových příležitostí.

Právě Pereyra v 57. minutě ukončil zmatek po Capoueho zablokované střele a domácí byli zpátky ve hře, což mohli hned několikrát ještě dál zdůraznit. Dobré šance měl především Odion Ighalo, který nejprve měl překonávat Čecha z dorážky po Holebasově bombě, a později nebyl vůbec daleko senzační brance nůžkami. Na druhé straně se už akorát Walcott s Oxlade-Chamberlainem pokoušeli o drzé loby.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
Assassin11

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
justcall

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele