14. kolo
03.12.2016 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Swansea City 5:0

Swansea se po fantastickém utkání s Crystal Palace nezmohla vůbec na nic a Tottenhamu prakticky bez boje odevzdala tři body. Za celý zápas nedokázala ani jednou vystřelit na bránu, zatímco Lukasz Fabianski lapil hned deset projektilů. Přesto nedokázal zoufalou hru defenzivy Velšanů dostatečně podpořit, Spurs vyhráli hladce 5:0.

V prvním dějství se ještě svěřenci Boba Bradleyho jakž takž drželi, hlavně v úvodní půlhodině se Kohouti nedostávali do příliš nebezpečných prostor. Jen Harry Kane po centru Walkera hlavičkoval velmi zajímavě. Wanyama po pěkné patičce střílel slabě a Son z dobré palebné pozice mířil nad.

Celý gólostroj se rozjel až krátce před pauzou zásluhou Dele Alliho a jeho nafilmované penalty. Na kraji vápna se dobrovolně přerazil o Naughtona a sudí chybně místo žluté karty ukázal na puntík. Harry Kane se nemýlil a otevřel skóre. Druhá trefa už ale stála za to, Eriksenova střela se odrazila k Sonovi, jenž se do letícího míče brilantně položil a akrobaticky zavěsil.

Pěkný byl i gól číslo tři, který padl ihned po pauze a Swansea definitivně zlomil. Alli vyslal do samostatného úniku Son Hueng-mina, jenž ve vápně míč zasekl a vlastně nechtěně tak nabil Harrymu Kaneovi. Nejlepší střelec minulé sezóny se v takových rolích dobře orientuje a Fabianskimu nedal nejmenší šanci.

Na 4:0 zvýšil velmi netradičním způsobem Christian Eriksen. V sedmdesáté minutě se k němu dostal balón od Alliho a dánský záložník jej i za pomoci snad ruky blokujícího Amata posunul do sítě. Chvíli nato se Eriksen pasoval opět do své oblíbené role nahrávače, když na malém vápně předložil gól Wanyamovi. Ten ale v jasné šanci zcela selhal a málem ani netrefil míč.

V úplném závěru zápasu pak svůj povedený výkon znovu korunoval Eriksen, který dostal ve vápně míč od Sissoka a s přehledem balón zasunul k tyči. Tottenham tak posílil svoji pozici v boji o Top 4 a na chvíli se přiblížil k Arsenalu. Swansea naopak zase spadla na úplné dno tabulky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snáď nám týždeň voľna po dlhej dobe pomôže a na Swansea sa pripravíme. V sobotu je šanca že nastúpime i s Alderweireldom. Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Dembele - Son, Alli, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Hardwell

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele