2. kolo
20.08.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 1:0

Souboj Tottenhamu s Crystal Palace nabídl poměrně jednostranný obrázek hry. Domácí svého soka po celou dobu přehrávali a byli lepším týmem, jenže se jim dlouho nedařilo skórovat. Převahu týmu Mauricia Pochettina dokumentují i statistiky - ten na branku soupeře vyslal celkem 20 střel, připsal si 10 rohových kopů a vyhrál i statistiku držení míče. Střelecké prokletí však zlomil až 7 minut před koncem normální hrací doby Wanyama, jehož gól nakonec stačil k tomu, aby tři body zůstaly na White Hart Lane.

Spurs začali útočně a od prvních minut svého soka zatlačili - ve 12. minutě si na Lamelův centr naskočil Harry Kane, jehož náběh nezachytil Scott Dann, jenže svou hlavičku nasměroval z malého vápna pouze do rukavic brankáře Henesseyho. Hned z následující akce pak hrozilo znovu nebezpečí - na dlouhý míč Rose si do křídla seběhl opět Kane, který následně utekl svým strážcům, jenže v zakončení si opět vylámal zuby na brankáři hostí.

Po dvaceti minutách hry byl Tottenham opět blízko vedoucímu gólu. Znovu u toho byl Lamela, který od rohového praporku poslal vydařený centr, ten našel Wanyamu, a následná hlavička se bohužel pro domácí nevešla mezi tři tyče. V nastaveném čase první půle se dostal do výborné pozice na hranici pokutového území opět anglický útočník ve službách Tottenhamu, jeho projektil však o pár desítek centimetrů minul Henesseyho svatyni. Do kabin se proto odcházelo za bezbrankového stavu.

Jak první poločas skončil, tak ten druhý také začal - obraz hry se nikterak nezměnil. Po necelých 54 minutách o sobě dali konečně vědět také hosté, kdy se Yohan Cabaye dostal k zakončení zpoza hranice šestnáctky, jeho střela však výrazně postrádala přesnost. Jen o dvě minuty později se do další velké šance propracoval Hary Kane. Ten si naběhl na krásný pas Lamely za obranu hostí, přetlačil Souareho, jenže svou hlavičku nasměroval těsně vedle pravé tyče.

Bezbrankovou remízu tak musel až 7 minut před koncem odmítnout Victor Wanyama. Ten využil nedůslednosti hostí při bránění rohového kopu, kdy centr Lamely nejprve dokázal prodloužit na zadní tyč Kane, kde už číhala tato letní posila Tottenhamu, která neměla problémy míč dostat za záda brankáře Henesseyho. Ve zbývajícím čase už hráči Spurs hru kontrolovali a nepřipustili žádné drama, tudíž si nakonec na své konto zapisují zasloužené vítězství.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele