18. kolo
26.12.2016 16:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Swansea City - West Ham United 1:4

V důležitém souboji celků ze spodního patra tabulky se nakonec radovali hosté z Londýna, kteří domácí Labutě ze hřiště vyprovodili pořádným debaklem. Krize celku z Walesu tak stále nebere konce a vypadá to, že Bob Bradley se v nové funkci příliš neohřeje.

Hráči West Hamu do utkání vlétli plni elánu a vynutili si územní převahu, kterou po dvanácti minutách hry také přetavili ve vedoucí gól. Dlouhý pas Noblea na zadní tyč před branku vrátil Carroll, kde Kouyaté ve výhodné pozici míč vůbec netrefil a nasměroval jej napříč malým pokutovým územím. Nejblíže k němu měl domácí brankář Fabianski, který ale poněkud nešťastně zakopl, díky čemu mohl Ayew z malého vápna pohodlně skórovat do odkryté svatyně.

Kladiváři každopádně nesundali nohu z plynu a o chvíli později mohli přidat druhou branku - cenr Payeta prodloužil hlavou Ayew na zadní tyči na něj jen o kousek nedosáhl dobíhající Antonio. Do konce první půle pak se svými pokusy ze střední vzdálenosti neuspěli Payet s Antoniem, zatímco na druhé straně se proti parádnímu volnému kopu v podání Sigurdssona blýskl Randolph.

Domácí fanoušci jistě věřili, že v druhém poločase jejich miláčci vývoj zápasu otočí, tyto naděje však velmi rychle vzaly za své. V 51. minutě se totiž po rohovém kopu prosadil Reid a navýšil vedení hostujícího celku.

Následující pasáž byla kompletně v režii Swansea, která si vypracovala několik příležitostí, ovšem zdramatizovat utkání se ji nepodařilo. Po hodině hry hlavičkoval nebezpečně Routledge, Randolph ovšem byl připravený. A o chvíli později se neujala ani pěkná střela Sigurdssona.

Utkání definitivně zlomila branka Antonia dvanáct minut před koncem. Nejprve se u brankové čáry uvolnil Edemilson Fernandes a z velkého úhlu prověřil Fabianskiho, ten však jeho střelu dokázal vyrazit. Míč nicméně doputoval na hranici pokutového území, kde jej jeden z dobíhajících hráčů West Hamu okamžitě vrátil před branku - a to dokonce tak šťastně, že svým pokusem trefil číhajícího Antonia, který už neměl problém balón nasměrovat mezi tři tyče.

Definitivní podobu výsledku dala dvouminutovka těsně před vypršením normální hrací doby. Nejprve se po pěkné kombinaci prosadil domácí Llorente, hned z následného útoku se však pěkným volejem na zadní tyči prezentoval Carroll a upravil tak na konečných 1:4

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Zajda

0-2

Reagovat
OnlyWHU

Skvělý! Swansea bez šance na body. Opět jistá cesta za body. Andy je strašně znát. A myslím, že jsme si polepšili i v sebevědomí. Tak tohle byly Vánoce i s nášupem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas jsem bohuzel nevidel,ale podle vysledku to nemusel bejt spatny Ze by se blyskalo na lepsi casy..?!

Reagovat
OnlyWHU

Chce se mi věřit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele