38. kolo
21.05.2017 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Swansea City - West Bromwich Albion 2:1

Oslavy záchrany prvoligového statusu proběhly na Liberty Stadium naprosto idylicky. Swansea i se svým spasitelem Paulem Clementem potvrdila výtečnou formu a potřetí v řadě zvítězila, když si vyšlápla i na v posledních týdnech značně uvolněný West Bromwich Albion. Euforii navíc dodal způsob výhry - na konečných 2:1 pro Velšany uzavřel až pět minut před koncem hrdina Fernando Llorente.

Tenhle zápas byl, stejně jako drtivá většina ze závěrečného kola Premier League, tak trochu navíc. O nic nešlo, fotbalisté Swansea by se radši viděli ve vířivkách s šampaňským - tedy na místě, odkud fotbalisté WBA neochotně vylézají k zápasům už dobré dva měsíce. Vždyť od začátku dubna nasbírali v devíti zápasech pouhé dva body a vstřelili tři góly.

Ten závěrečný padl do sítě Kristoffera Nordfeldta, který na závěrečné kolo nahradil v brance Swasnea stabilní jedničku Fabianskiho a hned se musel činit. Po dvaceti minutách čelil ráně Rondóna, ale ta přišla z úhlu a nenadělala mu velké problémy. Teprve když Darren Fletcher rozehrál rohový kop a švédský brankář se k vysokému míči nedostal, mohl Jonny Evans poklidně hlavou otevřít skóre.

Swansea výrazněji zahrozila až v závěru prvního poločasu, kdy Naughtonova pumelice prosvištěla těsně nad Fosterovou brankou. Hned po obrátce měl výtečnou šanci rozhodnout Salomon Rondón, který po chybě Fernándeze běžel sám na bránu. V zakončení mu ale na poslední chvíli zamezil vracející se Leon Britton.

No a pak už se do toho opřel génius Gylfi Sigurdsson. Dvacet minut před koncem rozehrál přímý kop a Llorente hlavou posunul balón před bránu na Jordana Ayewa. Ten svým trkancem prakticky nemohl nezacílit do černého.

Španělský útočník pak v závěru rozhodl dokonce o vítězství, když tentokrát zakončil dle svého zvyku úplně sám. V šestnáctce si udělal prostor a svým patnáctým gólem v sezóně proměnil centr Narsingha z pravé strany. V nastaveném čase pak v zakončení tentokrát zklamal Evans, jehož střelu z těsné blízkosti Nordfeldt vyrazil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele