31. kolo
05.04.2017 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Tottenham Hotspur 1:3

Už už to vypadalo, že Tottenham ztratí a přijde dobrou výchozí pozici ve stíhající jízdě za vedoucí Chelsea. Heroický závěr a tři góly během pěti minuty však svěřence Mauricia Pochettina udržely ve hře. Ve Walesu se Kohouti radují díky slepeným gólů Alliho, Sona a Eriksena, Swansea se naopak po výsledku 1:3 propadla mezi sestupovou trojici.

Tottenham na svého soupeře od první minuty vletěl a zamáčkl ho u vlastního vápna. Velkou šanci měl už ve čtvrté minutě po zaváhání Swansea ve středu pole, po němž hosté mířili do protiútoku 3 na 1. Sissoko rýsoval pas prakticky do prázdné branky na Eriksena, ale situaci vystavil stopku výtečným skluzem Fernández.

Jenže to byli paradoxně svěřenci Paula Clementa, kdo udeřil jako první. Fabianskiho dlouhý výkon nečekaně sebral až Jordan Ayew, který si příliš nedělal ze společnosti Bena Daviese - a to ani ve chvíli, kdy spolu doběhli do vápna. Ayew míč posunul před branku a Wayne Routledge i pod tlakem Alderweirelda prostrčil balón do branky.

Spasitelem Tottenhamu nemohl být při absenci Harryho Kanea nikdo jiný než Dele Alli, který málem srovnal už po pěti minutách. S míčem ve vzduchu protančil do vápna a akrobatickým způsobem poslal míč těsně nad břevno. Spurs měli problém překonat pevnou obranu Swansea, a když už se jim to povedlo, jako ve dvaačtyřicáté minutě, vypral Son Daviesovu zadovku vysoko nad.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil, Tottenham dominoval na míči a nebezpečný zas až tak nebyl. Po příchodu Janssena se situace pro hosty zlepšila a právě Holanďan prověřil deset minut před koncem Fabianského slušnou ranou. Gólman Velšanů pak vyrazil i Alliho gólovou hlavičku. S Kohouty to zkrátka vypadalo prachbídně.

Takřka neuvěřitelný obrat začal dvě minuty před koncem, kdy se dvacetiletý Angličan konečně prosadil. Potřeboval k tomu kupu štěstí - než na zadní tyči sklepl balón do prázdné branky, tečoval Eriksenův střílený centr jak Mawson, tak zřejmě i Fernández. Spurs dostali čerstvou krev do žil a to nejlepší mělo teprve přijít.

V první minutě nastavení posunul Janssen patičkou Eriksenův pas do vápna na Son Hueng-mina a ten si i přes Fabianskiho zákrok připsal devátou trefu v sezóně. Skóre pak za další tři minuty uzavřel Christian Eriksen. Dele Alli tentokrát vyprodukoval fantastickou kolmici do volného prostoru a dánský záložník zakončil přesně k tyči. Swansea - Tottenham 1:3.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Extrémne dôležitý súboj. Tri body a myslím si, že LM dáme. Prechod na 4-2-3-1 pri zranení Wanyamu a Winksa. Lloris-Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies-Dier, Dembelé-Sissoko, Alli, Eriksen-Son

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele