33. kolo
15.04.2017 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sunderland AFC - West Ham United 2:2

Bod je málo. Ano, Sunderland po třech prohrách v řadě konečně bodoval. Jistě, po sedmi zápasech bez vstřelené branky se nyní prosadil dokonce dvakrát. Pozitiva David Moyes v utkání s West Hamem najde. Jenže bod za remízu 2:2 je prostě málo. Přestože Hull i Swansea dnes prohrály a Black Cats oproti nim mají utkání k dobru, ztráta devíti působí bodů pět kol před koncem bezvýchodně.

Domácí tahali od začátku za kratší konec. Už ve druhé minutě musel Pickford zachraňovat svůj tým po dobře umístěném přímém kopu Lanziniho. Za další tři minuty už byl ale bezmocný, jelikož jeho obránci na okamžik evidentně rezignovali. Byram nacentroval do vápna, Carroll mičudu sklepl do ohně a André Ayew měl na hranici malého vápna neuvěřitelné množství času a prostoru.

Přesto se Sunderland vrátil do zápasu, v šestadvacáté minutě totiž vyrovnal Wahbi Khazri, a to velmi kuriózně. Míč totiž dostal do sítě přímo od rohového praporku. Nutno však podotknout, že sudí přehlédl situaci v malém vápně, kdy Anichebe bránil Randolphovi ve hře. Gól tak nejspíš neměl být uznán. Jenže byl a Black Cats ukončili 701 minut dlouhé čekání na ligovou branku.

Khazri ještě krátce před pauzou prověřil Randolpha ještě jednou, ale tentokrát na něm ztroskotal. A tak Sunderland znovu zradil vstup do poločasu. I ve druhém dějství inkasovali hned zkraje, když si James Collins naskočil na Snodgrassův rohový kop a hlavou vrátil Kladivářům vedení. I tehdy byla k vidění alarmující netečnost zadáků domácích, nabíhajícího stopera si totiž nikdo nevšímal.

Největší šanci Sunderlandu na vyrovnání spálil ve dvaasedmdesáté minutě Didier Ndong, který si neporadil s pobídkou Khazriho a jen symbolizoval trápení Mackems. Ty nakonec vysvobodil až chybující Randolph, jenž neudržel vysoký míč a plácnul ho jen k Fabiovi Borinimu. Italský forvard jej s povděkem uklidil do branky a vykřesal pro nejslabší celek Premier League jiskru naděje. Tu však domácí nepřetavili v kýžený třetí gól ani přesto, že dlouhé desetiminutové nastavení hrál West Ham bez vyloučeného Byrama.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
OnlyWHU

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Po individualnich chybach jsme podelali 3/4 zapasu v sezone.Nejaci hraci na PL proste nemaji

Reagovat
OnlyWHU

Naprostý souhlas. Tolik zbytečně ztracenejch bodů v poslední minutě nebo nastavení je alarm. Jsem strašně nespokojenej a chci změny. Jinak nás čekají podobný sezony. Dobře ale vím... za hodně věcí nemůže Bilič. Come on Irons!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Minulou sezónu jsme body docela často ztráceli díky některým neštastným výrokům rozhodčích. Letos to nejde od začátku a prohráváne si zápasy sami. Dalo se to čekat... i tak góly dáváme, záchrana snad už ok. Takže nezbývá než už se těšit na Srpen ⚒ Come on you Irons!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele