25. kolo
11.02.2017 16:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Sunderland AFC - Southampton FC 0:4

Jestliže Sunderland někdo vynášel do oblak po minulém kole na půdě Crystalu Palace, kde Černé kočky zvítězily senzačně o čtyři branky, proti Southamptonu předvedly přímo ostudný výkon a čtyři inkasované góly musely skousnout nyní ony. Hosté si po třech porážkách v řadě výrazně spravili chuť a na Stadium of Light potvrdili roli mírného favorita.

Domácí přitom nevstoupili do utkání špatně a v prvních dvaceti minutách byli jednoznačně lepší oni. Jenže když se neujalo jakési náhodné zakončení Defoa a z přímé volného kopu neuspěl Larsson, jal se převzít iniciativu hry soupeř, jenž nakonec snadno zvítězil. A nechal svého protivníka posazeného na samotném dně tabulky.

První poločas byl určitě méně zajímavější než ten druhý. Ve 26. minutě se snažil z dálky zakončovat Cédric Soares, ovšem prostor brány hodně minul a vyslechl si jen posměch sunderlandských tribun. A pak si vzal slovo italský forvard Gabbiadini, nová posila z Neapole, který dvěma trefami skolil soka na kolena ještě do přestávky.

Nejprve na něj z levé strany nacentroval po celou dobu hodně aktivní Bertrand, Gabbiadini si na míč seběhl k blíží tyči a trošku krkolomně usměrnil míč do sítě. A těsně před koncem prvního poločasu přebral ve vápně přihrávku Tadiče, elegantním způsobem se zbavil svých strážců a před gólmanem Mannonem, svým krajanem, nezaváhal.

Domácí nebyli ve druhém poločase schopni jakkoli na tuhle trefu zareagovat. Brankář Forster byl v podstatě bez práce, bez problémů si poradil s dalekonosným pokusem N'Donga a připsal si zároveň jediný zákrok celého zápasu. V nastavení za rozhodnutého stavu na sebe upozornil jen Khazri, jenž rozvlnil síť rukou, za což si vysloužil po právu žlutou kartu.

Jinak měli Saints otěže utkání pod svojí kontrolou. Tadič v 63. minutě se svým zakončením na Mannoneho nevyzrál, během krátké chvilky se dvakrát dostal do zakončení Ward-Prowse, ale jak v případě střelby ze střední vzdálenosti, tak v případě své hlavičky po centru od Redmonda netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Pak se ještě hlavičkou neprosadil střídající Long a po něm ani Redmond, oba vychytal Mannone, v závěru však Southampton přece přidal ještě dva zásahy. Nejprve si střelu Longa ve skluzu srazil do vlastní sítě Denayer a poté po pěkném ťukesu s Wardem-Prowsem skóroval přesně podél domácího muže v rukavicích sám Long.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sotton by se měl po těch horších výsledcích zase zvednout, jestli nechce spadnout přímo do boje o záchranu. Sunderland se ale bude chtít odlepit ze dna a navázat na výhru na hřišti Cr. Palace. Podle mě kříž

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam v jedničku. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Za me 1 a za to, ze se Sunderland zas nejak haluzove zachrani. Jinak tan boj o zachranu zacina byt zajimavejsi nez o titul. Na sestup tipuju Crystal, Borou a Lestr.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele