29. kolo
18.03.2017 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Burnley FC 0:0

Sunderland chtěl, moc chtěl, ale s takovou muškou se Moyesova banda ze dna neodlepí. Hráči Burnley předvedli svůj typický výkon mimo svůj stadion a při pozápasovém podávání rukou museli neúspěšným střelcům jistě srdečně děkovat.

Průměrnou hru hned od úvodního hvizdu mohl po dvanácti minutách okořenit Boyd, kterému se dostalo skvělého míče od Warda, Pickforda ale trestuhodně vůbec neprověřil. Obraz nabízený divákům na Stadium of Lights tak spíše připomínal výjevy z hospodských rozepří než prvoligového fotbalu, což odnesl především Ben Mee, jenž se musel převléct ze zakrváceného dresu.

Zatímco Borini tak svým loktem, leč neúmyslně, mířil přesně, nedá se totéž říct o tvrdé ráně Gibsona, ani dalšího příliš vysokého pokusu Boyda. Bídu první půle pak nejlépe zdokumentoval Ashley Barnes, který zkoprnělé soupeře v čele s Pickfordem zaskočil další střelou mimo z hranice pokutového kopu. Ano, ten Ashley Barnes, jehož dělí jediná trefa od děleného první místa kanonýrů Burnley v Premier League s Ingsem.

Po změně stran se k ochutnávce vítězství hrnuli hráči Black Cats, ale ach, ta zpropadené zakončení. Oviedo během dvou minut naservíroval parádní centr pro Boriniho a Larssona, ti ale obrovskou šancí pohrdli. Přitom se ještě mezi ně vmísil se svým pokusem Januzaj, kterého brilantně vychytal Heaton.

Hladové kočky sice ve své snaze nepovolovaly, ale rozměry branky byly stále příliš malé, jak pro Larssona ze čtyř metrů, tak pro Januzaje, jenž o pár decimetrů nevyužil skvělé práce s reprezentační značkou "Jarmain Defoe". Když se domácí unavili, zkoušel své štěstí Vokes, ten ale na Pickforda nevyzrál a první vítězství je přes optimismus Seana Dycheho v nedohlednu. Dopadne jejich výjezdová bilance hůře, než při premiérovém působení v Premier Leauge? Zřejmě ano, odpovídají samotní Clarets.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele