22. kolo
21.01.2017 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Manchester United 1:1

Rozporuplný večer pro Manchester United. Protože vyrovnali ve čtvrté minutě nastavení, můžou být za bod rádi - Wayne Rooney navíc krásným přímým kopem překonal rekord Bobbyho Charltona a je nyní nejlepším střelcem historie tohoto obrovského klubu. Zoufalá neefektivita v zakončení však stála na hřišti Stoke body další dva.

Zatímco Manchesteru se proměnit své šance ne a ne podařit, Stoke využilo svou úplně první a vlastně jedinou. A to to ani nebyla šance. V devatenácté minutě Crouch vyhrál jednu ze svých patnácti hlaviček, Allen zakombinoval s Arnautovićem a od něj se míč dostal k Pietersovi. Jeho centr pak nešťastně srazil Mata do De Gey, který už nedokázal balón zastavit v cestě do sítě.

Hlavní nápor a snahu o vyrovnání předvedli svěřenci Josého Mourinha mezi třicátou minutou a poločasovou přestávkou. O post smolaře či břídila zápasu se dost výrazně přihlásil Juan Mata, který po vlastní brance navíc na malém vápně nedokázal uklidit Ibrahimovićovu pobídku. Sám před prázdnou bránou poslal míč vysoko nad.

Nedařilo se ale ani jeho kolegům, Zlatan měl podivně altruistický den a za pár chvil se v šestnáctce opět snažil najít lépe postaveného spoluhráče. Tentokrát jej zastavil skluz Martinse Indiho. Výtečnou pozici ke skórování měl zhruba na hranici vápna Mchitarjan, ale s tímhle pokusem by nezasáhl snad ani ragbyovou branku. A když už se Pogba trefil do brány, trefila jeho dělovka přesně místo, kde stál Lee Grant.

Ve druhém poločase byl obraz hry trošku jiný. Manchester United měl sice územní převahu, a to dosti výraznou, skoro 70 procent, ale do šancí se prakticky nedostával. Až čtvrt hodiny před koncem napřáhl v solidní šanci Rashford, ale Rooneyho centr poslal mimo. V závěru základní hrací doby pak olíznul břevno Lingard.

Alespoň bodu za remízu se však Red Devils dočkali, a to ve čtvrté minutě nastaveného času. Wayne Rooney se postavil k přímému kopu z poměrně ostrého úhlu, zavěsil přímo pod břevno a stal se nejlepším střelcem United v historii klubu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Séria bez porážky bude pokračovať 0:3

Reagovat
Rezan

to jsi trefil. Sna byl krásný Roonyho gol záplatou za ztrátu 2 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Rezan

Rooooooooooooooooooooooooooooooooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele