37. kolo
13.05.2017 18:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Arsenal opět zvítězil a boj o čtvrté místo zůstává otevřený

Po středečním triumfu na půdě Southamptonu nezaváhal londýnský Arsenal ani na půdě neoblíbeného Stoke City. Drtivou výhrou 4:1 Kanonýři udělali vše pro to, aby ještě v závěru sezony zdramatizovali boj o čtvrtou příčku, zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů. Tlak nyní leží na Liverpoolu, jehož náskok je před nedělním vystoupením na hřišti West Hamu United už pouze jednobodový.

Úvodní půle patřila jednoznačně hostům, kteří si užívali územní převahu s míčem na kopačkách a několikrát měli blízko k průlomu skóre. Proti Mustafiho nebezpečné hlavičce po rohovém kopu však perfektně zasáhl brankář Jack Butland a dokázal ještě míč letící pod břevno vytěsnit konečky prstů. Pár minut nato musel anglický gólman Stoke jen nervózně přihlížet, když si na Bellerínův centr naběhl Nacho Monreal a napálil míč zblízka hlavou do přední tyče. Zaražení hráči Stoke branku Petra Čecha ohrozili pouze přímým kopem ze slibné pozice před šestnáctkou, ale Marko Arnautović nemířil přesně.

Čtyři minuty před poločasovým odchodem do kabin se Arsenal přece jen ujal zaslouženého vedení. U zrodu gólové akce byl trochu překvapivě defenzivní záložník Francis Coquelin, jehož parádní kolmice vybídla k náběhu po pravé straně Héctora Bellerína, který následným přízemním centrem vybídl ke snadnému zakončení do prázdné sítě Oliviera Girouda. Pro francouzského forvarda šlo o patnáctou trefu sezony a překonal tak tuto metu již v šesté sezoně za sebou.

Také po změně stran lépe ze startovních bloků vystartovali hráči Arsenalu, kteří se hned po deseti minutách dostali k navýšení hubeného náskoku. Největší hvězdy Kanonýrů Mesut Özil s Alexisem Sánchezem znovu potvrdily, že si na hřišti perfektně rozumí, když Sánchez po Özilově přihrávce svému spoluhráči vrátil ideálně načasovanou kolmicí, kterou si Özil neméně kvalitně zpracoval a zakončil přes bezmocného Butlanda.

Teprve pak se hráči Stoke konečně probrali k životu, a i s přispěním střídajícího Petera Crouche přišpendlili Arsenal k vlastní šestnáctce početnými centry a rohovými kopy. Mame Biram Diouf a Bruno Martins Indi ještě v zakončení neuspěli, ovšem dvaadvacet minut před koncem se již Potters dočkali, byť s notnou dávkou kontroverze. Arnautovićův centr totiž procpal na přední tyči do sítě právě Crouch, jenže opakované záběry prokázaly, že vytáhlý forvard skóroval rukou. Rozhodčí Mike Dean ani jeho pomezní kolega však Crouchovo provinění nepostřehli, a tak bylo zaděláno na řádné drama.

Arsenal se ovšem nenechal zahnat do kouta, a naopak hned po osmi minutách gólově kontroval. Přestože Alexis Sánchez lavičce Arsenalu signalizoval vlastní zranění a přání vystřídat, ještě před avizovanou výměnou za Aarona Ramseyho stihl jednou vystřelit a přesnou ranou k tyči vrátil hostům dvoubrankové vedení. Pro chilského ostrostřelce šlo o jubilejní padesátý ligový zásah v dresu Arsenalu. Nadšení domácích tribun rázem opadlo, stejně jako nasazení hráčů Potters, zato rozjetí hosté byli při chuti. Po dalším výtečném pasu Özila do šestnáctky Stoke pronikl čerstvý Ramsey, jehož střílený centr napálil do sítě svou druhou trefou večera Olivier Giroud.

Kanonýři tak na půdě neoblíbeného soupeře zvítězili s přehledem 4:1 a ke čtvrtému Liverpoolu se rázem dotáhli na vzdálenost jediného bodu. Boj o Ligu mistrů ještě může být notně zajímavý...

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

+2,5 - 2:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Arnautovic, Mustafi vlastni--Mustafi, Xhaka, Gibbs

Reagovat
Mr. International

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele