33. kolo
15.04.2017 18:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

ManCity v druhé půli sestřelilo Southampton třemi góly a je třetí

Ostrý test v podobě výjezdu na půdu Southamptonu zvládl Manchester City na výbornou. Svěřenci Pepa Guardioly po změně stran zlomili svého soupeře třemi góly, když se postupně prosadili Kompany, Sané a Agüero, díky čemuž Citizens zvítězili na St. Mary’s v poměru 3:0 a předskočili v tabulce Premier League třetí Liverpool. Southampton zůstává devátý.

Už první půli sice jednoznačně ovládali hosté, ovšem největší šanci na brzký průlom skóre si vypracovali hráči Southamptonu. Poté, co několikrát v obtížných střeleckých pozicích neuspěl Sergio Agüero, totiž Saints podnikli přímočarý útok, který nastartoval dobrou prací ve středu pole Nathan Redmond, jenž vybídl k průniku do šestnáctky volného Gabbiadiniho. Italský útočník ještě zpětnou přihrávkou našel v lepší pozici Dušana Tadiće, jehož rána bez přípravy však postrádala přesnost a prosvištěla neškodně nad břevnem.

Přestože si Citizens užívali více než sedmdesátiprocentního držení míče a celá ofenzivní čtveřice Sané - De Bruyne - Silva - Agüero si umně vyměňovala míč, domácí gólman Fraser Forster nemusel za celou úvodní půlhodinu ani jedinkrát zasahovat. Blízko měl k ohrožení jeho branky David Silva po pětatřiceti minutách, jenže centr Agüera na zadní tyč nedokázal z voleje usměrnit mezi tři tyče. Ani ne minutu nato se Leroy Sané octl v samostatném úniku, který Forster dle sudího Swarbricka zarazil čistě vytrčenou rukavicí. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Devět minut po změně stran přiměl Forstera k prvnímu pořádnému zákroku večera Jesús Navas, jenž po odvrácené standardní situaci napřáhl zdálky a tvrdou ranou si na anglickém brankáři vynutil rohový kop. A právě z něj přišel kýžený gólový úspěch Citizens. Vincent Kompany vzešel z přetlačované s Yoshidou jako vítěz a důraznou hlavičkou nedal Forsterovi šanci zasáhnout.

Velkou šanci na pojištění hubeného náskoku měli hosté po čtyřiašedesáti minutách, když Forster na poslední chvíli vyrazil centr De Bruynea před nabíhajícím Agüerem a dorážku Silvy zase zablokovala domácí obrana. Na opačné straně zase pohrozil vyrovnáním Maya Yoshida, k němuž propadl na zadní tyč táhlý centr Tadiće, jenže Claudio Bravo si jeho hlavičku bez větších potíží pohlídal.

S blížícím se závěrem Saints převzali herní iniciativu a přišpendlili soupeře na vlastní polovinu, jenže zároveň tím otevřeli zadní vrátka rychlým protiútokům Citizens. Třináct minut před koncem za to domácí náležitě pykali, když Kevin de Bruyne svůj samostatný únik ještě vyšperkoval přihrávkou na Leroye Saného, jenž tváří v tvář Forsterovi nezaváhal.

Ani dvoubrankový náskok navíc Citizens nestačil, neboť zlomené hráče Southamptonu jen tři minuty nato vytrestal po další De Bruyneově gólové přihrávce Sergio Agüero. Manchester City tak na St. Mary’s zvítězil jednoznačně 3:0 a se ziskem čtyřiašedesáti bodů předskočil v ligové tabulce třetí Liverpool.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (19)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

hlavně plně bodovat

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzskou ligu za anglickou by v dohledné době mohl vyměnit Benjamin Mendy, zájem o obránce AS Monaco má Manchester City. (dailymail.co.uk)

vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako Kolarov a Clichy už nejsou nejmladší ale podávají si myslím slušné výkony a myslím že na tom postu nás bota tlačí ze všeho nejmíň

Reagovat
MCFC_8

Praveze kraje obrany je potrebne omladit...vsetci 4 krajnaci maju cez 30 a je to v niektorych zapasoch vidno...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si nemyslím že by se Mendy dostal do základní sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to opravdu chce ty kraje asi všechny nové... takže nový hráč (odpovídající) by se přes ty naše "vyzrále hráče" dostal. Akorát mě Mendy nepřesvědčil Marseille natož v Monacu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jistý Mendym

Reagovat
smazaný uživatel

José Luis Gayá

Reagovat
smazaný uživatel

Aurier, Kurzawa, Bellerín, Nélson Semedo, Bernat, Grimaldo, Davies z Tottenhamu atd.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kompas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele