35. kolo
29.04.2017 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jakupović lapenou penaltou vydoloval pro Hull bod za bezbrankovou remízu

Pětatřicáté kolo Premier League nabídlo v sobotní odpoledne hodně nezáživnou podívanou, během níž si fanoušci mohli vychutnat ve čtyřech souběžně hraných zápasech pouhé dva góly. Vůbec největší nudu a šeď nabídlo střetnutí Southamptonu s Hullem, které se sice v posledních minutách probralo k životu a nabídlo dokonce i pokutový kop, avšak přesto skončilo neodvratně bez branek. Hull tak stále poctivě živí naději na senzační záchranu, zatímco Saints zůstávají bez jakéhokoliv napětí v poklidném středu tabulky.

Čím méně se napíše o první půli na stadionu St. Mary’s, tím lépe. Jedinou světlou výjimkou byl přímý kop Kamila Grosického ze sedmé minuty, který se otřel o brankovou konstrukci a skončil v zámezí. Domácí sice jinak měli mírnou převahu, ovšem úporná defenziva Hullu soupeře nepouštěla do sebemenších šancí a brankář Eldin Jakupović nemusel dokonce ani jedinkrát zasahovat. Síly, které hráči Hullu investovali do bránění, jim však chyběly na druhé straně hřiště, a tak se do kabin odcházelo bez jediné přesné střely na branku na obou stranách.

Ani po změně stran se na fádním boji ve středu pole nic nezměnilo a první opravdu napínavé momenty utkání nabídla až závěrečná desetiminutovka. Nejprve se zničehonic dostal do velké šance Dušan Tadić, když se Jakupovićovi nepovedlo vyboxovat míč do bezpečí, ovšem pohotovou ránu srbského záložníka dokázal zablokovat a svou chybu tak zdárně napravil. Záhy se na opačné straně ocitl ve slibné příležitosti na hranici pokutového území Oumar Niassé, jenže jej příliš nepodržel první dotyk s míčem a následnou střelu poslal nekontrolovaně vysoko.

To ale ještě nebylo všechno - v poslední minutě základní hrací doby rozhodčí Mike Dean nepřehlédl zápasnický chvat Alfreda N’Diayeho na Mayu Yoshidu a nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. V krátkém sledu za sebou se tak opakoval souboj Tadiće s Jakupovićem a i tentokrát z něj vzešel vítězně švýcarský brankář! Přestože záložník Saints nekopl penaltu vůbec špatně, Jakupović dokázal vystihnout stranu a parádním zákrokem rozradostnil celý tým Hullu v čele s manažerem Silvou, jako by Hull v tu chvíli sám skóroval.

Tigers tedy dokázali ukořistit velecenný bod a v boji o záchranu nadále drží první nesestupovou příčku, tři body před osmnáctou Swansea, která má ještě zápas tohoto kola na půdě Manchesteru United před sebou.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0! Hull sestup

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
HullCity

Nedá se očekávat,že Swansea v tomto kole boduje,proto by bylo dobré konečně prolomit tu neskutečně bídnou venkovní formu a alespoň remizovat.Sestava odpovídá na boj o bod,hrajeme opět na 1 útočníka,což je škoda...

Jakupovič-Elmohamady,Ranocchia,Maguire,Robertson-Grosicki,N´Diaye,Clucas,Evandro,Markovič-Niasse.

Reagovat
HullCity

Nebyl to špatný výkon,ale právě tento zápas je jasným důkazem toho,proč bojujeme o záchranu a ne o nějaké 12. až 14.místo...neschopnost v zakončení.Niasse dneska pěkný výkon,ale ty 2 zahozený šance naštvou + tyčka Grosického.Sudí samozřejmě jako vždy něco proti nám,ale Jakupovič je prostě legenda!!!

Reagovat
kattos

.Sudí samozřejmě jako vždy něco proti nám chlape táhni, ano, dělá chyby, ale kolikrát pomohl vám...

Reagovat
HullCity

V ničem nám letos nepomohli,sakra vždyť proti nám se píská nejvíc penalt a máme nejvíc červených.Proč asi byl ten trest na 3 zápasy pro Niasseho zrušen,hm?Být ve fotbale video,tak máme víc bodů...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele