8. kolo
16.10.2016 17:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Burnley FC 3:1

Nula gólů před přestávkou, čtyři branky po ní. Na St. Mary’s se dnes hrály dva rozdílné poločasy, přičemž v tom druhém byla k nepoznání zejména obranná hra Burnley. Další dva góly si za Southampton připsal Charlie Austin, který nyní musí mít již plnou důvěru trenéra Puela...

Southampton šel do utkání bez svých dvou startujících beků Cédrika a Bertranda, přičemž záhy musel kvůli zranění střídat také Matt Targett, takže se na plac dostal teprve 21letý odchovanec Sam McQueen. Ani tyhle komplikace ale Saints příliš neuškodily. Jejich defenzíva byla opět solidní, i když po 612 minutách hry zase jednou inkasovala, a ofenzíva se činila ještě lépe.

Southampton totiž dohromady vyprodukoval neuvěřitelných 34 projektilů, které napříč letošním ročníkem nenachází konkurenci, a sám brankář Tom Heaton se musel vytasit hned s jedenácti zákroky. Hned ve čtvrté minutě například parádně vyrážel hlavičku Austina z velké blízkosti a bývalému útočníkovi Burnley podlehl až po přestávce.

Nejprve Austin po přiťuknutí Van Dijka potřeboval na překonání Heatona a jeho hráze rovnou dva pokusy, později pak ke zvýšení na 3:0 zužitkoval pokutový kop. Celkem se Austin vytáhl hned s osmi střeleckými pokusy, ale jedinou větší hvězdou zápasu přeci jen nebyl.

Na 2:0 pro Southampton po hodině hry zvyšoval rovněž skvělý Nathan Redmond, když Heatona propálil po rohu Stevena Davise. Chvíli předtím si na brankáři Clarets vylámal zuby Tadić a v úplném závěru utkání ještě kvarteto Davis - Fonte - Clasie - Rodriguez klidně mohlo z utkání udělat jednoznačnější záležitost.

Kdo ví, co by se přitom dělo, kdyby rozhodčí Dean ještě v první půli nařídil pokutový kop po souboji Van Dijka s Gudmundssonem. Burnley by takhle šlo do vedení a Southampton by nejspíš rázem tahal za kratší konec. Takhle se Moorites zmohli akorát na jednu korekci skóre, když na konečných 1:3 snižoval z penaltového puntíku Sam Vokes.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele