30. kolo
01.04.2017 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - AFC Bournemouth 0:0

Zatímco městská setkání v Liverpoolu a Londýně nabídla nadprůměrnou fotbalovou podívanou a především dost branek, na jihu Anglie to v lokálním derby taková sláva nebyla. Southampton ani Bournemouth nemají příliš motivaci, uprostřed tabulky to vypadá klidně, a tak se soupeři rozešli smírně. I díky kuriózně neproměněné penaltě Harryho Artera.

Večerní duel nebyl nudný, to rozhodně ne. Dominovali v něm ale brankáři, především Artur Boruc, který už po čtvrthodině hry vytahoval první slušný zákrok proti ráně Jaye Rodrigueze. Za dalších patnáct minut Surman už už překonal na druhé straně Forstera, ale po skrumáži ve vápně dokázal na čáře zasáhnout Steven Davis a nebezpečí uhasit.

Pak už byli výrazně nebezpečnější domácí, ale opět, žádné gólové vyústění. Tadić svou ranou olízl tyčku, no a útočník Jay Rodriguez nastoupivší při zranění italského kanonýra Gabbiadiniho znovu ztroskotal na Borucovi. Ze vzduchu se do míče opřel libově, ale ránu pod břevno slupnul polský gólman skvělým zákrokem.

Po změně stran se otočil i obraz hry, protože najednou byl nebezpečnější Bournemouth. A to dost výrazně. Po přelomu první hodiny měl asi největší šanci utkání (ze hry) Benik Afobe, který těžil ze skvělé práce Joshuy Kinga a ocitl se sám před Forsterem. Ve stoprocentní příležitosti ale selhal a míč poslal vedle pravé tyče.

Tu o dalších deset minut později orazítkoval Adam Smith, a jelikož Pugh selhal při zpracování odraženého míče, Fraser mu v jasné pozici stihl míč sebrat. A pak už to přišlo. Čtvrt hodiny před koncem Bertrand stáhl ve vápně Frasera a kopala se penalta. Arter si ale druhou nohou omylem míč posunul a následně vypálil míč do vesmíru. Paradoxně tak zopakoval incident svého jmenovce Kanea, jenž na stejném stadionu selhal při exekuci penalty velmi podobně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele