35. kolo
30.04.2017 13:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Swansea City 1:1

Prostě ne. Manchesteru United není třetí příčka souzena. Svěřenci Josého Mourinha další domácí plichtou s outsiderem ztrácejí dva body a zůstávají mimo pozice zaručující Ligu mistrů. Rudí ďáblové sice vedli díky vymyšlené penaltě, kterou Wayne Rooney proměnil, ale do role neohroženého remízového krále pasoval United vyrovnávací brankou z přímého kopu Gylfi Sigurdsson.

José Mourinho nejspíše zase kroutí hlavou. Je tohle vůbec možné, aby Manchester United takřka pravidelně doma rozdával body? Old Trafford je v této sezoně místem zaslíbeným a bod si odtud odvezla i Swansea, mimochodem osmnáctý tým soutěže.

Pro United to každopádně nebyl jednoduchý zápas. Hosté začali velice aktivně a navíc tým Josého Mourinha musel už po několika minutách poprvé střídat. Zraněného obránce Shawa nahradil Antonio Valencia. De Gea musel poprvé výrazně zasahovat proti krajanovi Llorentemu, který si ve vápně pohrál s Baillym a zakončil. Zahanbit se nenechal ani Fabianski, který vyrazil na rohový kop tečovanou ránu Martiala. Stejný muž zakončoval i po půlhodině hry, ale Fabianski byl proti jeho střele doprostřed branky připraven. Na druhé straně zase vyrazil pokus Ayewa pozorný De Gea. První poločas se za stavu 0:0 blížil ke svému konci, když v tom se rozhodl Marcus Rashford vyzkoušet svůj herecký potenciál. A že je veliký. Před vyběhnutým Fabianskim teatrálně upadl a sudí mu vše zbaštil i s navijákem. A Wayne Rooney nabídnutou šancí nepohrdl.

Rudí ďáblové mohli krátce po přestávce navýšit skóre, ale Rooney napálil z vyložené pozice jen Martialova záda. V 75. minutě zase skvěle vyrazil Valenciovu ránu Fabianski. Zdálo se, že Manchester těsný výsledek uhájí, jenomže v tom přišel faul Rooneyho na Ayewa a Labutě měly k dispozici volný přímý kop z velmi nadějné vzdálenosti. Gylfi Sigurdsson předvedl fotbalovou parádu, De Gea se ani nepohnul a stav byl srovnán na 1:1. V 84. minutě si domácí mohli vzít vedení zpátky, ale Lingardovu hlavičku senzačně vytěsnil Fabianski.

Hlavní sudí Swarbrick přidal do vínku dlouhé sedmiminutové nastavení, během kterého ale mohla udeřit Swansea. Manchester podruhé neinkasoval a jelikož sám nedal další gól, skončilo utkání smírem 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Rooney Rasford

Reagovat
t0mmy33MCFC

United dalsi bod, gratulace, urcite to bylo zase vybojovane

Reagovat
popltak

Rozhodně těžší zápase než ve čtvrtek.

Reagovat
t0mmy33MCFC

no tak urcite, tentokrat vam dovolili ani dostat se za pulku , ze ?

Reagovat
popltak

Jasně, jako Mborough.

Reagovat
Infernoqt

Takhle, my nehrajeme nejlíp, ale bojujeme o to. Velký počet zranění nám nedovolí hrát naši hru a hodně se spoléháme na hráče, kteří v klubu ani nebudou, což je i váš příklad. Snad bude další sezona lepší. Bojovat o LM je ostuda, ale na víc ještě nemáme.

Reagovat
t0mmy33MCFC

chapu co rikas, ale na etihad jste bojovali mozna o to kdo odkopne mic dal , my se snazime porad utocit a z toho a smesne obrany pak prameni prohry

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca bol slepy,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Rovno nech pred každým domácim zápasom sa určí výsledok 1:1 a nemusí sa ani hrať. Toto je už neuveriteľné a za prístup hráčov by som pískal. Zranenia nech niesu výhovorky lebo by mala rozbiť aj naša U20.

Reagovat
smazaný uživatel

To, aby tam teď 4x přijel sunderland, aby se uhrálo 4. místo .

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jinde chtějí ty body nabrat?!

Reagovat
REPLIKATOR

v Bille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele