18. kolo
26.12.2016 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Sunderland AFC 3:1

Čtvrtou výhru v řadě si připisuje družina Jose Mourinha. Rudí ďáblové díky brankám Blinda, Ibrahimoviče a Mchitarjana jasně přehráli Sunderland a pokračují ve stíhací jízdě za první čtyřkou.

První půle nabídla vyrovnanější podívanou, než se možná čekalo. United sice očekávaně měli územní převahu, nicméně Sunderlandu zase až tak velké trable nenadělali. Hosté se sice většinu úvodního poločasu urputně bránili, nicméně se také dostali do dvou zajímavých příležitostí.

První závar před brankou hostů přišel v páté minutě, kdy po kombinaci s Valenciou před branku poslal střílený centr Pogba, se kterým si Pickford poradil jen s notnými obtížemi. V 19. minutě se faulu těsně před vlastním pokutovým územím dopustil Blind. K rozehrávce přímého kopu se postavil Van Aanholt a povedeným projektilem pořádně protáhl De Geu.

Na závěr první půlhodinky měl k blízku hodně blízko domácí Pogba. Ten se po narážečce na hranici pokutového území rozhodl vypálit a jeho tečovaná rána orazítkovala tyč Pickfordovy svatyně. Na druhé straně zahrozil po nedorozumění Roja s Blindem Anichebe, kterého ale ve velké příležitosti vychytal skvělý De Gea.

Těsně před přestávkou se už domácí příznivci konečně dočkali. Po přihrávce Ibrahimoviče se do pokutového území vřítil Blind, který přízemní střelou na vzdálenější tyč poprvé rozvlnil síť.

Druhá půle začala ve vlažném tempu a první opravdu zajímavá šance přišla až po 20 minutách hry. Po hrůzostrašné přihrávce Djilobodjiho se do rychlého protiútoku řítil Mchitarjan, který hezkou přihrávkou vybídl Ibrahimoviče, jenže toho ve vyložené šanci vychytal Pickford. Tentýž hráč pak osm minut před koncem složil reparát. Další chybu v rozehrávce tentokrát vyrobil Ndong, který tak soupeře vyslal do přečíslení dva na jednoho. S tím si Pogba společně s Ibrahimovičem dokázali poradit a druhý jmenovaný obstřelem okolo padajícího Pickforda zvýšil na rozdíl dvou branek.

Největší fotbalovou parádu ovšem představoval třetí zásah. To se po centru Ibrahimoviče do míče patičkou položil Mchitarjan a famózním způsobem poslal míč za záda bezmocného Pickforda. V nastaveném čase pak De Geu o čisté konto připravil nádhernou střelou Borini, což ovšem na vítězi zápasu už vůbec nic neměnilo.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Zlatan hattrick a první gól sezóny Herrera

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Zajda

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
7-Real-17

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele