6. kolo
24.09.2016 13:30 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Manchester United - Leicester City 4:1

Ryze ďábelský první poločas předvedli na Old Trafford Red Devils proti Leicesteru. Loňskému mistrovi nasázeli do přestávky čtyři góly, z toho hned tři po rohových kopech. Postupně se trefili Smalling, Mata, Rashford a konečně i Paul Pogba, jenž byl výborný i v mezihře. Po obrátce se dle očekávání obraz hry změnil, Foxes však stihli zásluhou nádherné branky Graye pouze snížit na konečných 4:1.

José Mourinho tak po dlouhých patnácti letech dokázal Manchester United dovést ke čtyřgólovému vedení. Přitom se nerodilo vůbec snadno, prvních dvacet minut se diváci na Old Trafford museli nudit a nerozveselil je ani odražený balón, který Robert Huth ve výborné pozici dřevorubecky napálil někam na horní tribunu.

United však vyšla hned první nebezpečnější akce - pro dnešek typicky z rohového kopu. V dvaadvacáté minutě otevřel skóre Chris Smalling, jenž využil špatného bránění Huth a hlavou po centru Blinda trknul míč do sítě. Leicester měl v prvním dějství obrovské potíže s bráněním, a to ve všech disciplínách; tedy nejen při standardkách.

Krátce po první brance propadla obrana Foxes při protiútoku a po ose Herrera - Ibrahimović se balón dostal až k Rashfordovi. Ten ale sám před bránou selhal a míč poslal vysoko široko mimo tři tyče. V zakončení neuspěl ani Zlatan, jenž záhy skvěle převzal oblouček Pogby, ale volej nedokázal stlačit pod břevno. Paul Pogba byl po delší době v dobré formě a zkusit i svou oblíbenou ránu z uctivé vzdálenosti, kterou musel Zieler vyrážet.

Mezi 36. a 42. minutou se každopádně na Old Trafford rozpoutalo hotové peklo. Začalo to lepou kombinací Maty s Pogbou a Lingardem, na jejímž konci Juan Mata zakončoval přesně k tyči. O tři minuty později zaspal při rohu Amartey a Mata předložil Rashfordovi míč do prázdné brány. No a nakonec se po dalším rohu Blinda prosadil i sám Paul Pogba, jenž snadno přetlačil Christiana Fuchse. Šest minut, tři góly a šampion kvílel ve vroucím kotli.

Claudio Ranieri logicky musel o přestávce udělat určité změny, překvapivě však stáhl dva nejlepší hráče loňské sezóny Riyada Mahreze a Jamieho Vardyho. Jeden z náhradníků Demaray Gray však už po čtvrthodině na hrací ploše splatil svému kouči důvěru - na rohu vápna obehrál Lingarda a úžasnou pumelicí vymetl šibenici De Geovy branky.

Nic víc ale Leicester co do gólové potence nedokázal. Střídající borci sice byli při chuti, ale Kingovu loženku po Schluppově průniku snadno chytil De Gea, který se zaskvěl především čtvrt hodiny před koncem při další krásné ráně Graye. Až na jeden nepřesný volej na hřišti překvapivě mlčel hvězdný Zlatan Ibrahimović. Ani při druhém nebezpečném pokusu navíc nebyl úspěšný, jeho přízemní ránu k tyči totiž zvládl Zieler vyrazit. Hladké vítězství však United neuniklo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Keď som dnes videl čo robil s nami Watford tak sa obávam. Leicester je o niečo lepší a má rýchlich hráčov ktorý využijú každú šancu. Mahrez Vardy Slimani to je kvalita. Tipujem 1:3 bohužiaľ ( Aj keď mám Lester rád Man Utd je srdcovka)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho daj hrať od začiatku Rasforda

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Kuba94

3:0 (2x Rashford, 1x Ibra).

Reagovat
smazaný uživatel

Herrera vedľa Pogbu, Blind zahrával štandartky, Rooney na lavičke a Rasford v základe a hneď to ide. Toto by mohla byť základná zostava s tým že by sme vyskúšali aj Mikiho a Blind nebude stále vládať tak by som ho striedal s Lukom. Ten prvý polčas sme konečne hrali futbal a bol som veľmi potešený.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele