38. kolo
21.05.2017 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester United - Crystal Palace 2:0

Mizerná ligová sezóna Manchesteru United je konečně u konce, stejně jako bizarní tiskové konference Josého Mourinho, který se už nějaký ten pátek toliko soustředí na finále Evropské ligy, že ze sebe není schopen vysoukat ani odpovědi na banální otázky novinářů. Přitom se mohl chlubit, při vítězství 2:0 nad Crystal Palace nasadil nejmladší tým v Premier League v historii klubu - a jeden z debutantů, Josh Harrop, dokonce vstřelil vítězný gól.

Právě Josh Harrop byl spolu s Demetrim Mitchellem, Scottem McTominayem a brankářem Joelem Pereirou jedním ze čtyř debutantů, kteří hned nastoupili v základní sestavě. V závěru se na plac dostal dokonce Angel Gomes, jenž se ve věku 16 let a 263 dnů stal nejmladším Rudým ďáblem v historii Premier League.

Nahradil tak na hřišti i v čele tohoto žebříčku Wayna Rooneyho, jenž s kapitánskou páskou odehrál dost možná poslední zápas na Old Trafford v dresu Manchesteru United. Hned zkraje duelu se legenda anglického fotbalu pokusila přelobovat Hennesseyho, ale branka zůstala neohrožena.

Až když jednadvacetiletý debutant Josh Harrop převzal parádní pas šajtlí od Paula Pogby, mohli se fanoušci začít radovat. V patnácté minutě mladík obtancoval kolem jednoho z nejslabších krajních beků ligy Martina Kellyho a technickou ranou na zadní tyč otevřel skóre.

Jen o čtyři minuty později se nejdražší fotbalista planety prosadil i sám, byť k tomu také potřeboval drobné zaváhání obránce soupeře. Protiútok vedl Jesse Lingard, jenž do šestnáctky Eagles poslal přízemní pas, s nímž si neporadil Joel Ward. Pogba tak mohl uklidit balón mezi nohy Hennesseyho a zvýšit už na 2:0.

Po změně stran se měl co otáčet i gólman United Joel Pereira, jehož pořádně protáhl král vzdušného prostoru Christian Benteke. Míč nakonec orazítkoval tyč. K opravdu těžkému zákroku se mladý branář dostal až čtvrt hodiny před koncem po přímém kopu Milivojeviće. Ten pálil pěkně k tyči, jenže Pereira k míči včas doplachtil a ukryl ho v rukavicích. K výhře United tak pomohl čistým kontem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že šancu dostanú aj hráči čo nehrávajú respektíve naše talenty a konečne vyhráme tip 2:0

Reagovat
tnt03

uplně si to trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele