22. kolo
21.01.2017 18:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Tottenham Hotspur 2:2

Šlágr dvaadvacátého kola Premier League nezůstal za očekáváním - jak to občas u soubojů velkoklubů bývá. Tottenham přišel o svou sérii vítězství, která se tak zastavila na čísle šest. A může být rád za remízu, protože Manchester City sahal po vítězství a neměl štěstí na rozhodnutí sudího. Nakonec ale Alli se Sonem dokázali smazat vedení, jež po Llorisových minelách zařídili Sané a De Bruyne.

Manchester City výborně zareagoval na potupnou porážku s Evertonem a na Tottenham nastoupil už v prvním poločase. Ten tam byli ti Spurs, kteří v posledních týdnech válcovali každého soupeře včetně Chelsea. Teď se museli ohánět hlavně v defenzivě. Jednoznačně největší potíže mu dělal Kevin De Bruyne, který neustále rýsoval pasy do šestnáctky a měl prsty i v obou gólech.

Po deseti minutách ho ale trumfnul Alderweireld. Zabaleta se po De Bruyneho pasu ocitl v šestnáctce, ale stoper Tottenhamu mu excelentním zákrokem zamezil ve skórování. Za dalších deset minut se s výtečným zákrokem proti Silvově ráně vytasil Hugo Lloris,

Francouzský gólman byl v první půli výtečný, byť De Bruyne a Sané se v dobrých pozicí do prostor tří tyčí netrefili. Další dobrý zákrok si ale Lloris schoval proti Agüerovi, jenž vyzkoušel jeho pozornost na přední tyči. Do přestávky musel ještě vyrážet Sterlingovu tvrdou ránu.

Jenže po pauze zažil asi nejhorší poločas ve své profesionální kariéře. Mauricio Pochettino změnil systém z tří stoperů na klasické 4-2-3-1, jenže hned po pár minutách našel geniálním pasem skulinu v obraně a Sané se dostal do běžeckého s Llorisem, který se však ne a ne rozhodnout, zda má vyběhnout, nebo ne. Vyběhl, hlavou míč jen tečoval a Leroy Sané vděčně dovedl míč do branky.

Jen po pěti minutách se Hugo Lloris "blýskl" podruhé a teď to byla asi ještě větší chyba. Sterlingův centr z pravé strany totiž nejdřív lehce sebral, ale meruna mu vypadla a De Bruyne volný míč uklidil do sítě. Divoký zápas pokračoval i na opačné straně, Walkerův centr dokázal Kolarov jen jemně tečovat, což nicméně Dele Allimu nezabránilo hlavou skórovat. 2:1 a zápas byl zase otevřený.

Tehdy se o slovo významně přihlásil rozhodčí André Marriner. Do obou momentů se zapletl Raheem Sterling, jehož nejprve lehce přes nohu - ale i přesto nejspíš čistě - zastavil ve vápně Danny Rose, aby posléze Marriner přehlédl jasný faul Walkera. Guardiola byl právem nepříčetný a incident jen znovu rozvířil debatu o adekvátnosti přihrávání takových soubojů.

Jen o pár vteřin později se totiž Tottenham dočkal kýženého vyrovnání, což trošku zvráceně potvrdilo nepsané pravidlo "nedáš, dostaneš". Eriksen přihrál do vápna Kaneovi, ten vystřihl parádní patičku a Son Hueng-min se trefil přesně k tyči. Poněkud krutý večer pro Citizens završil ještě neuznaný gól střídajícího Gabriela Jesuse, který se při De Bruyneho pasu nacházel v ofsajdu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ropne kurvy ze schity v cele s pepkem dostanou dalsi nakladacku 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ale hlupák

Reagovat
scholes18

Reagovat
Tuxedo

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

Jediné možně odčinění dnešní potupy, je porazit slépky

Doufejme, že na Brava nepůjde moc střel, jinak to dobře nedopadne.

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Určitě jsme v lepší formě, takže by to chtělo urvat další tři body!

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Dier, Alderweireld, Wimmer - Wanyama - Walker, Eriksen, Dembele, Rose - Alli - Kane

Veľká škoda Vertonghena, City bude doma aj napriek prehre s Evertonom favoritom. Dúfam, že využijeme absencie Fernandinho a prevalcujeme ich v strede zálohy. Spokojný by som bol aj s jedným bodom.

Reagovat
smazaný uživatel

Dulezite bude jak dokazeme uhlidat tu ofenzivni ctyrku.

Verim, ze nejaky gol dame, navic v soucasnem rozpolozeni obrany city proste musime. Snad vyhrajeme pri nasi forme, ale bod bych bral, stejne jako ty.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové četl jsem, že Guardiola má na léto dostat 250 mega od majitele. Konkrétně na přetvoření týmu, dle jeho "noty"

Četl jsem to na dvou zahr. stránkách a twittru. Střílí se jména jako - Aubameyang , Koke, Virgil van Dijk, William Carvalho, Rulli, Grimaldo, Davies, Sanchez, Walker, Rose, Bertrand, Gaya, opět i Laporte, Moraes dokonce i Lionel Messi (což je blbost a ani ho nechci).

Nevím no, určitě jsem pro změnu, to ví více lidí, že ta změna je potřeba, ale zase nic se nemá přehánět

Všemu nejde věřit, ale na začátek to chce koupit pár obránců

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že teď v lednu, jsme zatím potichu Jeden, dva obránci, by se hodily

Co říkáte na toho Daviese

Reagovat
Infernoqt

Já dokonce četl, že se pokusíte i o Messiho. Sám Guardiola říkal, že chtěl po příchodu 9 nových hráčů, takže je jasné, že celý ten tým překope. Otázka je, jestli to bude k užitku k jeho stylu hry a stylu v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to už se říkalo loni, ale sešlo z toho, stejné to bude i teď. Navíc za mě osobně Messiho nemusím a nezapadá mi do city ani trochu

Uvidíme koho koupí už nějaký rok se v tom plácáme chce to podobnou změnu, uvidíme jestli "razantní" bude ok ...

Reagovat
diastan

To je neskutečný ranec, pokud v tom není částka na Messiho (čemuž nevěřím), tak za takové prachy se dá udělat skoro celý základ, když nepočítáme hráče, s kterými by měl počítat i další sezónu..

Věřím, že do základu nechá hráče jako Bravo(bohužel chybu asi neuzná, takže doufejme, že se probere), KDB, Silva, Kun, Sterling, Fernandinho ?, a jestli se dokáže ještě nějakým zázrakem dlouhodoběji schopit Vinc a Gundogan.:-( + jsem hodně zvědavý na Gabriela Jesuse jestli bude mít na základ, protože jsem ho zatím nějak nesledoval.

Je to smutné, ale když se na to mrknem, nejvíc hoří znovu obrana a to jak střed tak hlavně kraje a to i přes prachy co už vyletěli oknem. Pak posila na DM.....

Hlavně se snad zbavíme konečně hráčů, kteří v týmu s ambicemi na výhru LM nemají co dělat No jsem na to hodně zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

přesně Messi je jen bulvár... Ty peníze se musí jen dobře investovat a ne házet z okna už jen kvůli stabilitě týmu.

ano jak píšeš - "KDB, Silva, Kun, Sterling, Fernandinho ?, a jestli se dokáže ještě nějakým zázrakem dlouhodoběji schopit Vinc a Gundogan. " Pokud jde o Jesuse sleduji ho už delší dobu, věřím, že mu PL a City sedne a bude to adekvátní "náhrada" za Kuna Tedy jestli bude hrát hrot nebo křídlo

No, ta obrana je příšerná už za Pelleho a pepek to nějak dostal Alesnad přiveden kvalitní obránce No a ohledně hráčů mimo A tým na LM je už jasno (akorát to všechno trvá a utíkají možnosti jak na body tak ohledně hráčů)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, chceme privest v lete Aubu, VIrgila a hodne se spekuluje o jednom z Walker/Rose. Jinak Rulliho uz mame, je na hostovani..podle me by byl daleko lepsi nez Bravo, ale bohuzel to Pep nechce videt..

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak ted se divam a podle transfermarktu(ktery nemusi byt presny), jsme ho koupili minulej rok, poslali na hostovacku, ze ktere se vratil a nasledne jsme ho prodali?nejak mi to nedava smysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Rulli není v našem týmu jako kmneový

Reagovat
Kubas8

Rulliho jsme prej poslali na hostovacku s odkupem a ve smlouve mame odkupni pravo za rok na 15 mega takze by se dalo rict ze je nas...

Reagovat
smazaný uživatel

jde o to, jestli je to ten pravý, podle Pepka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufam,ze to odkupni pravo vyuzijeme...ale stejne nechapu nase vedeni.Jinak diky za objasneni.

Reagovat
smazaný uživatel

No o aubameyangovi byla řeč už v létě a sám prohlásil že jinde než do reálu neprestoupi tak jsem zvědav taky zalezi kolik šejci vysoli peněz

Reagovat
smazaný uživatel

ale Real ho už ani nechce Nevím kam by jsme ho dali Kun, Iheanacho, Jesus... spíše by to chtělo koupit pořádné obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden poradnej stoper a vubec bych se nebal omladit kraje obrany,to potrebujeme jako sul..samozrejme by to chtelo nejakyho stredovyho hrace,strasne by se mi libil u nas Toni Kroos,jenze to si muzem asi nechat zajit chut.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Virgil by byl suprový :)

Reagovat
smazaný uživatel

ono je těch jmen dobrých více uvidíme

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

to je škody to je škody zase vsechny strely na branku goly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

A ten rozhodčí

Strašný výsledek, vzhledem k průběhu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je opravdu škoda

Reagovat
smazaný uživatel

GB33 i přesto, že hrál chvíli, přijde mi, že to dobře rozpumpoval

Reagovat
smazaný uživatel

GJ33

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho gólů z offsidu to by byl nádherný start

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Před zápasem bych bod s momentální formou bral.Po dvou vstřelených brankách je škoda že naše obrana zase neudrzela čistou hru jinak dneska sestava konečně slušná sané nejlepší na hřišti sterling celkem palič šanci Gabriel Jesus vypadá neskutečně silný doufám že mu dá pep šanci a postaví ho do základu třeba místo sterlinga a více na hrot s aguerem

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ano točit ho ze Steri. a časem ho tam pouštět ještě více. Bude dobrý, věřím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele