24. kolo
05.02.2017 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Swansea City 2:1

Podruhé v základní sestavě, podruhé muž zápasu. Devatenáctiletý Gabriel Jesus si krátce po příchodu do Manchesteru City podmanil Etihad Stadium a proti Swansea hrál klíčovou roli. Nevýrazný výkon Citizens totiž dokázal boží syn proměnit dvěma góly ve tři body.

V prvním poločase Manchester City dominoval a vypadalo to na velkou kanonádu. Už v úvodu se blýskl Sané a Gabriel Jesus zakončoval nepřesně. Mladičký forvard otevřel skóre v jedenácté minutě, mnohem větší kredit však patří Davidu Silvovu, jenž před úvodním gólem skvěle pronikl do vápna a pak míč servíroval před branku.

Pak se ale City transformovalo do typického Guardiolovského týmu, a to nemyslím v dobrém slova smyslu. Míč neustále na kopačkách, krátké přihrávky, většina času strávená v ofenzivní třetině - ale nic víc. Domácí totiž absolutně nezvládali předfinální fázi, kdy zpravidla přihrávky mířily na hráče v bílém.

Největší šanci prvního poločasu tak nevyužil Yaya Touré z přímého kopu, který Fabianski parádně polapil. Jedinou další střelu měl na svědomí zase africký záložník, ale tentokrát neměl gólman Swansea takový problém.

Labutě byly v prvním poločase absolutně neškodné, o to větší překvapení přišlo po změně stran, kdy se situace úplně obrátila. Neškodní byli Citizens a Swansea hrála velmi sympaticky. Krátce po obrátce trefil z Sigurdsson tyčku z přímáku, nutno říct, že za pomoci výborného Caballera. Později mířil hlavou vedle Mawson, jenž na opačné straně zneškodnil stoprocentní gólovku Silvy.

Deset minut před koncem se Swansea dočkala vyrovnání a nemohl ho obstarat nikdo jiný než Gylfi Sigurdsson. Střídající Narsingh mu posunul míč před vápno a Islanďan dokonale využil pasivního bránění Johna Stonese. Jeho ránu Caballero nezastavil i proto, že mu v ofsajdu proběhl před výhledem Dyer.

Manchester City ale nakonec strhl všechny tři body na svou stranu a posunul se tak na třetí místo tabulky. Spasitelem se stal Gabriel Jesus, jenž nadvakrát překonal Fabianskiho po centru Silvy. Za zmínku stojí i úděsné bránění Naughtona, který místo souboje zkameněl a zakončujícího Brazilce si užil v roli diváka.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

tady je to tzv. "povinnost"

Reagovat
smazaný uživatel

Swans budou nepříjemní pod novým trenérem a s několika posilami to nebude úplně lehký zápas. Pokud ale chceme zůstat alespoň v tom boji o titul tak musíme doma povinně 3 body brát.

Sestavu bych oproti zápasu s WHU neměnil, snad bude opět čistý štít a vpředu si udržíme formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

3:0

Reagovat
Infernoqt

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MCFC_8

Dalsie skvele vysledky, ktore nam hraju do karat...beriem akekolvek vitazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea preju aby se udrzeli 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

City vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Proti labutim nic nemam ale tady musi byt jasny tri body Doma musime vyhravat,mozna uvidime hrat Aguera a Jesuse spolu,Kompany snad zaklad.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Jen se trochu bojím remízy.Swansea jde v lize do 12.kola bez remízy,takže to začíná být tzv.na spadnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný Gabriel Jesus ještě že ho máme

Reagovat
diastan

BOREC, jestli bude mít takové nasazení pořád tak to bude pecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo jeho nasazení je šílené zboha si chodí si pro míče na polovinu fakt neuvěřitelné v soubojích silný a nebojí se jich bojím se já že se časem zrání

Reagovat
smazaný uživatel

Zbíhá *

Reagovat
smazaný uživatel

přesně to bylo potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tohle jsem od něho očekával, bude důležitý článek v týmu už v jeho růstu... (sleduji dva roky) Byl jsem tak neskutečně rád, že ho Pepek získal před městským rivalem a dalšími týmy

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni polocas skvelej,stacilo pridat 1-2 goly a bylo by po zapase.Misto toho otresnej druhej polocas,jak kdyby se jim vubec nechtelo a nebyt trochu stesti a Gabriela..Fernandinhovi ta pozice vubec nesedla ale hned jak se posunul do stredu,bylo to o necem jinym.Docela me stvou ty pozdni stridani a to,ze Kelechi nebyl ani na lavce Sane a Silva vyborni

Reagovat
smazaný uživatel

tři body nic dalšího

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně ten sane teď hraje neskutečně snad mu forma vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ten začátek nebyl ideální, ale teď co hraje je podívaná

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to urco chvilku trva,nez se adaptuje...kdyz je mlady a prisel za takovy obnos penez,tak je urcite na neho vyvijeny tlak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele