11. kolo
05.11.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Middlesbrough FC 1:1

Manchester City přichází první příčku v tabulce, na Etihad Stadium totiž pouze remizoval s nováčkem z Middlesbrough. Citizens sice svého soupeře přehrávali, ve druhém poločase si ale počínali až příliš profesorsky a s elánem hrající hosté v závěru z ojedinělé akce vyrovnali.

První poločas se odehrával jednoznačně v režii Guardiolovy party, což dokazují i statistiky - 78% držení míče, 19:0 na střely. Domácí se snažili opravdu často zakončovat a to i ze střední vzdálenosti. V úvodu to zkoušeli například Fernandinho či Aleksandar Kolarov, k úspěchu však měli daleko. Mnohem blíže gólu byl ve 24. minutě Kevin De Bruyne, který pálil z úhlu uvnitř šestnáctky a vzdálenější tyč minul jen o pár decimetrů.

Další velká šance Manchesteru přišla po půlhodině hry, kdy se do vynikající střelecké pozice proháčkoval Sergio Agüero, Victor Váldes ovšem jeho pokus zneškodnil a poradil si i s dorážkou Davida Silvy, ačkoliv tomu již byl máván ofsajd. Agüero se neprosadil ani o chvilku později, když po centru De Bruyneho ještě neměl správně seřízená mířidla.

Situace se ve stejném obsazení hlavních protagonistů opakoval i o sedm minut později, argentinský kanonýr tentokrát již dokonalého centru De Bruyneho zužitkoval a poslal Citizens do vedení. Osmadvacetiletý Agüero zaznamenal svůj letošní osmý a celkově jubilejní 150. gól v dresu Sky Blues. V dnešním utkání se přitom jednalo již o osmnáctou střelu domácích.

Jenomže po změně stran přišel útlum a Victor Váldes byl již téměř bez práce. Naopak k prvnímu přímému ohrožení branky se dostalo také Middlesbrough. Po chybě Fernandinha se neostýchal z poloviny hřiště Claudia Brava překvapit Álvaro Negredo a chilský brankář povedený lob s vypětím všech sil vyrazil alespoň na roh.

Zanedlouho se Bravo už opravdu vyznamenal, když se před ním osamocen zjevil po Traorého přihrávce Adam Forshaw a jen včasné vyběhnutí zabránilo jistému gólu. Na druhé straně mohl přidat pojistku po Navasově pasu Agüero či později po nejistém vyběhnutí Víctora Váldese Kevin De Bruyne. Avšak nestalo se.

A tak přišel trest. V první minutě nastavení si na precizní centr George Frienda naskočil Nizozemec Marten de Roon a svoji premiérovou trefu v Premier League si tak přichystal na ten nejlepší moment. Další zbytečná ztráta družiny Pepa Guardioly, za níž si ale může jen a jen sama. Naopak Boro slaví další cenný bod z půdy jasného favorita.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (22)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Ted tu spici musime udrzet !!

Reagovat
MCFC_8

presne tak, vitazstvo je povinnost

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
diastan

4:0

Reagovat
arsavin

0:2 hcp vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Man City 2:0 Middlesbrough FC

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

katastrofalni jak toto muzou predvist , banda dementu

Reagovat
hradec

Myslí si, že když tak naprosto náhodně porazili Barcu, jsou mistři světa..

Reagovat
diastan

jak náhodně komediante, mluv o zápasech které jsi viděl.

Reagovat
hradec

Viděl šašku

Reagovat
diastan

Aha, tak to jsi jen tupý troll sorry

Reagovat
MCFC_8

1. polcas vyborny...19:0 na strely, ale 2. na hovno, Kun na konci neviem preco triafal vinkel ked stale striela po zmei, Kevin netrafi prazdnu branu a tu je vysledok...

Reagovat
diastan

velké škoda

Reagovat
Hardwell

Pohodka ne?

Reagovat
Vrana17

:-D tak to jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele