37. kolo
13.05.2017 13:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester City - Leicester City 2:1

Manchester City nakonec v zajímavém zápase zdolal loňského šampiona 2:1, čímž se výrazně přiblížil účasti v Champions League pro příští ročník. Divák se u sledování sobotní předehrávky jistě nenudil - ta nabídla krom tří branek ještě zahozenou penaltu a raritu v podobě takřka desetiminutového nastavení.

První dějství se neslo v duchu jasné převahy domácího celku - ten svého protivník přišpendlil na vlastní polovinu a pouštěl jej z ní jen velmi sporadicky. První příležitost měl na hlavě Fernandinho, po rohovém kopu Silvy však na malém vápně těsně minul branku. Hosté kontrovali také po rohovém kopu, ovšem ani Ndidi ve výhodné pozici nemířil přesně.

Citizens však svého protivníka i nadále tlačili a o šance nebyla nouze. Nejprve se do solidní příležitosti probil Sané, jenže svou křižnou střelu mezi tři tyče nenasměroval. O chvíli později pálil zpoza šestnáctky De Bruyne a jeho tečovaná střela jen těsně minula branku hostí. Poslední varování pak přišlo po průniku Sterlinga, jehož střílený centr nedokázal nikdo v bledě modrém usměrnit do sítě.

Po necelé půlhodině hry se však již domácí fanoušci dočkali přesné trefy - Fernandinho krásně přenesl míč na Saneho, ten se vřítil do vápna a zpětným míčem oslovil Silvu, který sice balón netrefil ideálně, ovšem ten k jeho štěstí zapadl přesně k tyči.

O šest minut později byl náskok již dvoubrankový - aktivní Sane se protlačil do pokutového území, kde jej ve skluzu zfauloval hostující Benalouane. K exekuci pokutového kopu se postavil mladíček Jesus a přesnou střelou k tyči nedal Schmeichelovi pražádnou šanci.

Do kabin však Citizens odcházeli jen s jednobrankovým náskokem. Těsně před pauzou se hosté probrali z dlouhého spánku a předvedli vskutku brilantní kombinaci - nejprve si Mahrez narazil s Kingem, následně přenesl míč přes šíři hřiště na Albrightona, který si míč připravil na pravačku a centrem našel volného Okazakiho, který z voleje balón parádně napálil do sítě.

Druhá půle pak nabídla o poznání vyrovnanější podívanou. Domácí ztratili kompletní kontrolu nad utkání, hra se začala přelévat z jedné strany na stranu a skórovat mohli oba celky. City nejprve zahrozili několika pokusy ze střední vzdálenosti v podání Sterlinga, Tourého či Saneho, jenže ty buď postrádaly přesnost, nebo si s nimi Schmeichel hravě poradil. Dvacet minut před koncem pak doslova zazdil přečíslení 2 na 1 Jesus, když pokazil jednoduchou přihrávku na nabíhajícího Sterlinga.

Jako blesk z čistého nebe tak mohlo přijít vyrovnání - Mahrez si na hranici pokutového území pohrál s Clichym, který jej navíc evidentně podrazil, načež se tedy správně kopala penalta. K té se postavil sám faulovaný a dopravil míč do sítě, ovšem mělo to jeden podstatný háček - při zakončení si totiž křídelník Leicesteru nastřelil stojnou nohu, kvůli čemu tak sudí Madley branku správně neuznal. Pět minut před koncem měl vyrovnání na noze Vardy, po stříleném centru ovšem mířil těsně vedle branky. Domácí tým v tu chvíli svazovala pořádná nervozita, nakonec ale družina Pepa Guardioly přežila i takřka desetiminutové nastavení a připisuje si tak ohromně důležité tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (21)

Přidat komentář
diastan

3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

je cas jim to vratit vse i s uroky

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by být další zápas jako proti Crystalům např. 6:1

Reagovat
MCFC_8

Je potrebne vyhrat po vysledkoch tohto vikendu...vyhrat najblizsie 2 zapasy...doma tento a potom WBA a LM je nasa, najlepsie priamo z 3.miesta, mame velku sancu

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

hlavně brát tři body, protože minulé kolo vyšlo pro nás dobře.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

+2,5 - 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
popltak

Domácí modré hovna potvrdí bídu pod tím klaunem na lavičce - 2:4.

Reagovat
MCFC_8

Ty sam si hovno...aka bida? 3.-4. miesto a kvalifikacia do LM je bida? Pomylil si si pojmy chlapce...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako neviem prečo sa teraz navážaš do City. Tá naša betonárska hra je oveľa zahanbujúca a pre oči diváka otrasná. Tak neviem prečo sa teraz smiať City môže sa to škaredo vyplatiť. Ajax je veľmi silné mužstvo a vo finále nedá nič zadarmo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava výborná tohle vyhrajeme 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Gabriel Jesus

ten kluk jede

On je snad s Kunem "domluvený" jednou já, jednou ty .... .) Podle mě by nebylo špatný zkusit oba v základu... Buď jako dva útočníky nebi Jesuse na křídlo... jen zkusit... (myšleno od začátku zápasu)

Reagovat
smazaný uživatel

"nebo

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandinho(Yaya) - Sterling, KDB(Silva), Sané(Nolito) - GJ(Iheanacho), Kun

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli tak proti Boro oba dva

Reagovat
smazaný uživatel

No jo vlastně a každý dal po gólu

Díky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele