32. kolo
08.04.2017 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Hull City 3:1

Nic jiného se nedalo očekávat. Manchester City si v domácím utkání s Hullem spravil chuť po čtyřech zápasech bez vítězství a vyhrál hladce 3:1. Tigers prakticky nedostali čuchnout, přesto se museli částečně porazit sami. Než po změně stran pojistili výhru Citizens Agüero s Delphem, vstřelil si úsměvný vlastní gól Elmohamady. V závěru už jen Claudio Bravo opět nechytil jedinou střelu na bránu a nechal snížit Ranocchiu.

Manchester City tuhle výhru potřeboval jako sůl, v boji o Top 4 se zase trošku vzdálil pronásledujícímu tandemu Arsenal - Man Utd. Sedmibodový náskok však tlumí dva zápasy k dobru pro oba mančafty. Hull naopak ani přes porážku nemusí příliš naříkat, Swansea totiž též prohrála a Tigers stále shlíží na sestupové příčky s dvoubodovým náskokem.

Jejich venkovní forma je ovšem naprosto úděsná. Ze čtrnácti posledních zápasů (včetně dnešního) uhráli jeden jediný bod! Proto se dalo očekávat, že budeme svědky jasné záležitost. A tak se i stalo. Po většinu zápasu Manchester City jasně dominoval, především ovšem co do držení míče. Už po pěti minutách nicméně Jakupović musel krýt dvě obrovské šance Silvy a Saného.

Citizens pálil jednu rachejtli za druhou, ale Sané, Agüero i Delph svými pokusy branku míjeli. Neuspěl ani Touré z přímého kopu, byť ten aspoň Jakupoviće prověřil. Až po půlhodině hry tak daroval Manchesteru City vedení Ahmed Elmohamady. Centr aktivního Navase si s přehledem sklepl do sítě a pohřbil naděje svého týmu.

Hull fantasticky zareagoval a na pár minut vládl hřišti. Parádní kombinaci předvedl na levé straně a do velké šance se dostal Niasse - sám před Bravem byl ale rychlostí a přesností distribuce zaskočen a míč se od něj jen tupě odrazil.

Po změně stran se naopak ujala hned první vlaštovka Man City. Sterling úžasně pronikl do vápna a stříleným centrem dostal míč k Agüerovi. Ten propálil neobratného Elmohamadyho a zvýšil na 2:0. Jakupović měl opravdu co dělat i s vlastními spoluhráči, další Sterlingův centr i chtěl srazit do sítě Dawson, ale gólman Hullu jeho "zadovku" s velkým štěstím kryl.

Definitivní klid na kopačky domácích tak, jak jinak, po asistenci Sterlinga, vystřelil Fabian Delph. Jeho krásnou utaženou ránu k protější tyči neměl Jakupović naději lapil. Jeho protějšek Claudio Bravo mezitím nezapomněl potvrdit svoji excelentní statistiku. Jedinou ránu na branku od Ranocchii (byť lehce tečovanou Stonesem) pochopitelně propustil a dovolil Hullu korigovat na konečných 3:1. Bravo mimochodem dostal gól ze všech z posledních sedmi střel, které na něj šly.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

plné body

Reagovat
t0mmy33MCFC

no tady se snad nemame o cem bavit... ta serie je zas neco... a Pepek si se City pokazi snad vsechny rekordy :D porazka s Chelsea znamena poprve pro nej 6 zapasu prohranych v sezone, dale poprve co prohral s nekym oba zapasy v sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno je jednou poprvé příští sezóna bude mnohem lepší, věřím, že když to konečně pořádně poskládá, máme velkou šanci !

Te´d to chce hlavně LM a zabojovat v FA Cupu, pak jen povedené léto a

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gabriel Jesus se zapojil do tréninku

Reagovat
diastan

Tak krom zápasu Úček už nás v lize čekají jen ,,jednodušší,, zápasy.

Když už jsme to tak zbabrali, tak snad aspoň to 3. místo ukopem bez problémů.

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
popltak

1:3

Reagovat
hradec

MANC 1:2 HUL

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 KUN KUN KUN!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad konečně pohodová výhra aspoň o 2 branky 3:0

Reagovat
HullCity

Tohle se čekalo,s Man City přeci nebojujeme o umístění.Hlavní je,že to neskončilo 5 nebo 6:0 a také,že ti za nama ztráceli.

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas nic moc, spíše nic z naši strany. Druhá půlka o dost lepší a celkově ten Hull hrál dobře přeji udržení.

Jinak za nás - ten Delph hraje překvapivě dobře, mám celkem radost, ostatní podali odpovídající výkon, ale ten gól Hullu byl zbytečný

Reagovat
t0mmy33MCFC

jn zvlast kdyz mame tak spatne skore

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele