8. kolo
15.10.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Everton FC 1:1

Volejte sláva a tři dny chvalte Maartena Stekelenburga. Brankář Evertonu se stal teprve sedmým mužem, který dokázal v jediném utkání lapit hned dvě penalty. Díky němu a Romelu Lukakuovi dokázali Toffees na hřišti Manchesteru City uhrát cennou remízu 1:1. Guardiolovi svěřenci soupeře tlačili prakticky celý zápas, ale nekorunovaným králem duelu byl právě Stekelenburg, jenž vytáhl ještě dva další skvělé zákroky.

Od první minuty bylo jasné, jakým směrem se bude utkání ubírat. Či lépe řečeno - s jakým úmyslem do zápasu oba celky vstupují. Zatímco Manchester City často až apaticky kutálel balón okolo vápna Evertonu, Defenziva Toffees se často až v sedmi lidech zabarikádovala ve vlastním čtverci a trpělivě odvracela jeden pokus soupeře za druhým.

Přestože tak Manchester City držel v první půli míč na kopačkách více než 70 procent času, na Stekelenburga prošly před první penaltou jen dva balóny. Ve čtvrté minutě střílel z úhlu Sané a po dvaceti minutách to zkoušel z dálky Sterling. Jinak ale obrana Evertonu vedená precizním Jagielkou bránila parádně. Právě kapitán hostujícího celku nicméně bude svému brankáři nejspíš až do příštího duelu nosit v jídelně tác i pití.

Tři minuty před pauzou totiž málem všechnu svou dobrou práci i snahu spoluhráčů zhatil. David Silva pronikal z levé strany do vápna, a přestože Jagielka napoprvé jeho běh zastavil, podruhé už si pomohl faulem. Exekuce se chopil Kevin De Bruyne a zahájil Stekelenburgovu one-man show. Bídně kopnutá desítka byla pro Holanďana sladkou malinou.

Po změně stran se převaha krátce převrátila a byl to Gerard Deulofeu, kdo jako první prověřil pozornost do té doby znuděného Claudia Brava. Dalekonosná pumelice z padesáté minuty chilského gólmana donutila vyrazit míč na roh. Byla to však pouze chvilková záležitost a posléze se hra vrátila do zajetých kolejí. Bohužel pro Man City takřka úplně stejných.

Bleděmodrá parta si většinu času posouvala míč kolem vápna, kde zadáci Evertonu neměli moc starostí - veškeré centry pak odvrátili dobře hrající Jagielka s Williamsem. Jedinou výjimkou byla akce, po které Sané poslal míč do vápna a Iheanacho patičkou zakončoval na přední tyč. Stekelenburg byl však na místě a nohou balón zastavil.

Největší ofenzivní hrozbu Sergia Agüera si Guardiola ponechal na lavičce a do hry jej vypustil až v šestapadesáté minutě. Začátek mu však moc nevyšel, ztrácel míče a nedostával se do nebezpečných pozic. Naopak Evertonu stačil jeden rychlý brejk a bylo vymalováno. Bolasie přetlačil Stonese, a tak mohl po Gueyeho pasu Lukaku uhánět na zteč. Obehrál Clichyho a dokonale přesnou ranou překonal brava.

Po čtvrt hodině ovšem argentinský útočník poprvé dostal míč poblíž vápna a hned z toho byl oheň na střeše. Protlačil se s ním totiž dovnitř šestnáctky a donutil nešťastníka Phila Jagielku k druhému penaltovému zákroku. Hrdinou utkání se ovšem stal gólman Maarten Stekelenburg, který i pokutový kop Sergia Agüera dokázal vyrazit. Svůj excelentní výkon pak podpořil vzápětí, kdy další Agüerovu ránu vyškrábnul z šibenice.

Byť po průběhu zápasu prahl po třech, alespoň bod si Manchester City z utkání odnesl. Bezprostředně po dvou úchvatných zákrocích totiž Stekelenburg přece kapituloval. Na Silvův výtečný centr z levé strany si naskočil střídající Nolito a hlavou vyrovnal na konečných 1:1. Konečných i proto, že nizozemský gólman deset minut před koncem senzačně vyrazil na tyčku i dalekonosnou pumelici De Bruyna.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Hlavně tři bodíky !!! a pak kříž s Barčou (1:1)

Reagovat
C-M@ster

Taky věřím ve 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Taky muj tip.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
pawelFCB

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1

www.tipovani-extraligy.estranky.cz, aktuálně 66% úspěšnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Bookakeři mají lepší uspěšnost. Pohybuje se na hranici 80 procent .

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
MCFC_8

Pep zaexperimentoval so zostavou, 3 obrancovia, KDB, Sane zaklad, Kun na lavicke...COME ON CITY!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

zlaty mario

Reagovat
MCFC_8

neviem co sa s tymi Kunovymi penaltami stalo, zahodit za zapas 2 je velky luxus, inak z nasej strany vyborny zapas, len premienat sance...

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

KOEMAN: "It is the best team of my managerial career we played against, really high tempo, we make some mistakes because the pressing was so high." Ta hra je fakt úplně jinde a rozhodně nás tato remíza nijak nesrazí, hra je totiž výborná.

Teď to chce vydolovat bod z Barcy,

Reagovat
t0mmy33MCFC

no nevim, vsichni vsude sama chvala, ja mel cely zapas spis pocit "at jde s tou hazenou dopr" jako to rikali v Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Mario o vikendu taky nedal

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj vsiml sem si

Reagovat
smazaný uživatel

ty pecky, nechápu... jinak výborný zápas. čelo tabulky se nám nějak vyrovnává.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele