15. kolo
11.12.2016 17:30 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Ham United 2:2

Liverpool opět zaváhal. Po překvapivé porážce na půdě Bournemouthu tentokráte pouze remizovali s West Hamem a ztrácí tak další dva cenné body. Utkání podstatně ovlivnily chyby obou brankářů, kteří si tento duel jistě za rámeček nedají.

Utkání se k životu probralo opravdu velmi rychle. Už v páté minutě si totiž na malém vápně zpracoval centr Maného Lallana, který následně přízemní střelou poslal svůj celek do vedení. Lepší start si Liverpool ani nemohl přát.

Jestliže však někdo čekal, že v následujících minutách domácí protivníka kompletně dorazí, musel být zklamán. Zdálo se, jakoby svěřenci Jürgena Kloppa trochu ubrali nohu z plynu a hru pouze kontrolovali uprostřed pole bez výraznějšího tlaku do pokutového území.

Hosté se postupem času začali čím dál tím více osmělovat a po prvotních pokusech v podání Antonia se jim po necelé půlhodině hry také podařilo vyrovnat. Byl u toho kdo jiný než Dimitri Payet, který se postavil k přímému kopu ze střední vzdálenosti a ranou přes zeď překonal domácího brankáře. Nutno ale uznat, že Karius rozhodně nemohl mít čisté svědomí, jelikož měl pokus záložníka West Hamu rozhodně zlikvidovat.

Sedm minut před pauzou na Anfieldu zavládlo hrobové ticho. Zdánlivě obyčejný nákop Nordtveita totiž nešťastně tečoval Henderson, který balón nasměroval přesně na nabíhajícího Antonia, který si v zakončení už věděl rady - West Ham si tedy do kabin odnášel senzační vedení.

To jim ovšem nevydrželo dlouho. Randolphovi dost možná balo líto chybujícího kolegy v brance Liverpoolu, a tak jej hned z kraje druhé půle napodobil. V rukavicích totiž neudržel centr Maného, míč mu naneštěstí pro hosty vypadl přesně k Origimu, který nabídnutým dárkem nepohrdl a stav zápasu vyrovnal. A hned o dvě minuty později mohl být obrat dokonán - k nebezpečné střele z otočky se dostal Wijnaldum, jeho pokus však jen o kousek minul vzdálenější tyč.

Liverpool posléze pokračoval v náporu a vypracoval si ještě několik možností k tomu, aby strhl vedení zpět na svou stranu. Po hodině hry pálil těsně vedle opět aktivní Wijnaldum, tentýž hráč se po dalších pěti minutách uvolnil na hranici penalty a jeho (pravděpodobně) gólový pokus na poslední chvíli zablokoval jeden z hostujících obránců. Povedenou sekvenci zakončil senzační střelou Henderson, kterou Randolph parádní zákrokem doslova vyškrábl z šibenice.

A jelikož se v poslední desetiminutovce neujala ani utěšená rána Clyna, rozdělily si oba celky po bodu, se kterým budou určitě daleko spokojenější hosté.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kylo ren

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda toho vydojeni Randolpha.Dobrej bod.Ve stredu uz musi bejt 3

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Další zápas s dobrým výkonem. Vyšel mi tip na kříž. Skvělej bodík a hlavně víc klidu a lepší sebevědomí. To chybělo. V závěru tep 175 .

Reagovat
eL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele