13. kolo
26.11.2016 16:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Sunderland AFC 2:0

Hodinu a čtvrt se Sunderland na Anfield statečně držel, než nechtěný hrdina utkání Divock Origi parádní ranou rozhodl o triumfu Liverpoolu a přinejmenším dočasný návrat na špičku tabulky. V závěru pak ještě z penalty po faulu na Maného pečetil vítězství 2:0 James Milner.

Svěřenci Davida Moyese vstoupili do utkání s jistou mírou sebevědomí, kterou získali po dvou výhrách v řadě a která jim právě v úvodu sezóny zoufale chyběla. Liverpool tak proti skvěle bránícímu soupeři tlačil, jenže se zmohl jen na slaboučké střely Firmina či Wijnalduma. Dopředu se ovšem Anichebe a spol. prakticky nedostávali, jedinou šanci spálil Pienaar, který se zjevil sám před Kariusem.

Liverpool inkasoval velkou ránu po půlhodině hry, a nikoli od Sunderlandu. Po jednom ze soubojů totiž zůstal na zemi s bolestivou grimasou jeden z nejlepších hráčů letošní Premier League Philippe Coutinho, a poté, co jej museli odnést na nosítkách, to s jeho blízkou budoucností nevypadá právě růžově. Na hřiště každopádně přišel Divock Origi.

Sunderland po tomto momentu začal bránit ještě úpěnlivěji, dokonale držel formu a posouval se při každičkém pohybu míče. Obranná i defenzivní řada trpělivě a soustředěně odvracela útok za útokem, a tak se Black Cats spokojili s pouhými 20 procenty držení míče v prvním poločase. Lovren neuspěl hlavičkou zblízka, stejně jako s dalekonosnou pumelicí.

Po změně stran se začaly v obraně hostí tvořit stále větší mezery, jednu takovou našel krásným obloučkem Can, ale Wijnaldum snášející se balón napálil mimo tři tyče. Liverpool v podobném duchu pokračoval i nadále - Mané střílel slabě, Milner nápodobně, a přestože Firmino nepálil o nic slaběji, byla to doposud největší šance Reds.

Naproti tomu Sunderland, jmenovitě Watmore, měl po Anichebeho úžasné práci tělem geniální šanci na vítězný gól - splašený křídelník ovšem balón sám před gólmanem špatně zpracoval a akce vyšuměla do ztracena. Podobný směr pak nabraly i bodové naděje hostí, jelikož Divock Origi záhy z kraje vápna parádně zakroutil balón na zadní tyč.

Dnes opět skvělý Jordan Pickford pak v závěru kapituloval ještě jednou. Unavený N’Dong ve vápně sestřelil prchajícího Maného a sudí neměl na výběr. Z puntíku se prosadil tradiční exekutor James Milner, autor již pěti gólů z pokutových kopů v letošním ročníku.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
M1ck0

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele