36. kolo
07.05.2017 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Southampton FC 0:0

Liverpool propásl šanci poodskočit soupeřům v boji o třetí a čtvrté místo. V utkání se Southamptonem byl většinu zápasu lepší, měl ale obrovské problémy s tvorbou šancí. Jedinečnou příležitost rozhodnout pak propásl James Milner, který neproměnil pokutový kop. Muž zápasu Fraser Forster kromě penalty pochytal dalších sedm střel.

Za starou belu stál celý zápas, ale první poločas byl přece jenom o fous nudnější. Nejzajímavější čistě fotbalovou akci předvedl Roberto Firmino. Brazilský ofenzivní univerzál před vápnem Southamptonu obral o míč Romeua a jal se střílet. Jeho potenciálně nebezpečný pokus ale zblokoval Maya Yoshida, jenž při zranění Virgila van Dijka a lednovém odchodu Josého Fonteho do West Hamu převzal i vůdčí roli.

Ještě před svou hvězdnou chvílí se Fraser Forster dostal do permanence několikrát - rány Coutinha, Firmina i Cana však byly slabé a anglický gólman je snadno kryl. Diváci se tak nejlépe zabavili při cirkusových kouscích na lavičce Liverpoolu. Alberto Moreno si s lahví ve volných chvílích počínal o dost přátelštěji nežli Jürgen Klopp.

Ani přestávka s atraktivitou utkání nic nezměnila, zlomový okamžik tak přilétl jako blesk z čistého nebe. Lucasův centr do vápna zpracoval Origi na prsa a Stephens snad reflexivně do míče plácl loktem. Sudí Madley ukázal na puntík, penalty se chopil James Milner a... nedal! Desítkový specialista fotbalovou maturitu nesložil poprvé od listopadu 2009 - po 11 úspěšných pokusech v řadě. Penalta nebyla kopnutá špatně, Fraser Forster byl ale u tyčky dostatečně hbitě.

Anglický gólman si označení hvězdy zápasu zaslouží, byť většina z jeho osmi zákroků patří do sorty povinných. Tak jako čtvrt hodiny před koncem, kdy si poradil s ranou Coutinha i nepovedeným bodlem střídajícího Daniela Sturridge, který se velmi šikovně protáhl do šestnáctky. Forster se nicméně vytáhl v nastaveném čase, kdy zpod břevna vyškrábl nebezpečnou hlavičku dalšího žolíka Marka Grujiće. Hlavně jeho zásluhou skončil zápas bezbrankovou remízou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
REPLIKATOR

Tým žebráků

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele