6. kolo
24.09.2016 16:00 CET
5 : 1
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Hull City 5:1

Liverpool si na konto připisuje už čtvrtý soutěžní zápas této sezony, v němž soupeře počastoval čtyřmi či více údery, a potvrzuje tak pověst jednoho z aktuálně nejkoukatelnějších mančaftů Evropy. Reds sice k demolici Hullu částečně pomohly dvě penalty, i tak se ale jednalo o velice suverénní výkon...

Co Liverpool ovládá jako málokterý mančaft, to je nesmírně aktivní presink, který soupeři soustavně odřezává takřka veškeré možnosti, kam dále předat míč. A přesně s tímto břemenem se Hull musel vypořádávat po většinu zápasu, což absolutně nezvládal.

To v 17. minutě se už Coutinho obsadil do role, která mu je pohodlnější, prosvištěl defenzivním valem Hullu, skvěle načasoval předávku Lallanovi a ten šikovně jenom tak posunul míč ke vzdálenější tyči. Marshall se jen ohlédl, 1:0.

Tigers nadále v podstatě nebyli schopni vytáhnout paty zpoza vlastní poloviny, přesto jim Liverpool zasadil de facto rozhodující ránu z ojedinělého protiútoku. Firmino napravo uvolnil Maného, ten si počkal na nepokrytý Coutinhův náběh z druhé vlny a Tigers se vzápětí definitivně stali experty přes hru rukou na vlastní brankové čáře. Před týdnem to byl Livermore poněkud zbytečně, tentokrát Elmohamady jednoduše odmítal jasný gól. Následovala opět červená a Milnerem proměněná penalta.

Už po půlhodině hry si tedy zřejmě nikdo nedokázal představit jiný výsledek zápasu než výhru Liverpoolu, domácí ovšem pokračovali v duchu žraloka jdoucího po krvácející kořisti a ještě několikrát stav skóre upravovali ve svůj prospěch. Poprvé hned za dalších šest minut, když Mané zapomněl na své předešlé dva neúspěšné pokusy (z nichž jeden přizvednutý skončil na břevně).

Lallana ve 36. minutě předvedl pěkný manévr na malém prostoru a něco podobného potom na ose hřiště předvedl i Mané, jenž trestuhodné volnosti využil k přesné střele ihned po otočce - 3:0.

Druhý poločas začal jako trénink Liverpoolu, a tak leckoho překvapila událost z 51. minuty, kdy se Liverpool nedokázal vypořádat s rohem Snodgrasse a Meyler zatloukl odražený míč do sítě. Žádný zázračný comeback se však konat neměl, což obratem potvrdil Coutinho se svým technicky bezchybně zvládnutým projektilem z nějakých 20-25 metrů.

Konečný stav skóre potom pomáhal stanovit čerstvě příchozí Sturridge, jenž okamžitě vybojoval penaltu na Robertsonovi, a Milner přispěl svou druhou troškou do mlýna z penaltového puntíku. Pokutový kop to byl v podstatě jako přes kopírák; opět po pravici a opět pod skákajícím Marshallem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
HullCity

Tady nám nepomůže ani nás nejlepší výkon.Budu doufat, že víc jak 2:0 nám nenaloží.

Marshall-Elmohamady,Davies,Livermore,Robertson-Clucas,Mason,Huddlestone,Snodgrass-Diomande,Hernandez.

Reagovat
M1ck0

b

Reagovat
HullCity

Už do té červené karty to s náma vypadlo zle,ale opět,musel nás sudí jako proti Arsenalu trestat dvojím trestem?Příště zápas proti Chelsea,kde pravděpodobně opět za 0 bodů no a po tomto zápase 8 zápasů,které ukážou na co máme!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele